-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Monika Linkytė apie „Euroviziją“: pamirškime asmeniškumus, išrinkime geriausią

Artėjant „Eurovizijos“ atrankos finalui dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse besikaunantys atlikėjai – Vaidas Baumila, Monika Linkytė ir Vilija Pilibaitytė-Mia – galanda aštriausius savo ginklus. Į Vieną nori visi, bet milijonams žiūrovų dainuos tik vienas Lietuvos atstovas. Žmonės.lt kalbinta Monika Linkytė ragina žiūrovus balsuoti už tą atlikėją, kuris pasirodys geriausiai, ir nesivadovauti asmeniškumais.
Monika LInkytė
Monika LInkytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Visiems „Eurovizijos“ atrankos finalininkams Žmonės.lt pateikė penkis klausimus apie pasiruošimą rimčiausiai kovai. Ji LRT eteryje skambės jau šeštadienį: vėlyvą vakarą paaiškės, kas atstovaus Lietuvai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse. Monika Linkytė į klausimus atsakė taip:

Kada pradėjai ruoštis finalui?

Finalui ruošiuosi nuo praėjusių metų (juokiasi). Iš tiesų, viskas įvyko taip greit, kad net nebesusigaudau. Pagalvojau, kad nieko planuoti ir strateguoti nereikia. Tiesiog susigyventi su daina, o kadangi ją jau dukart dainavau, tai dabar kasdien prasidainuoju vis ir bandau kūrinį prisijaukinti. 

Kokį pasirodymą žadi atrankos finale?

Neplanuoju nieko daryti. Man atrodo, kad visi šou elementai bus svarbūs ir gerai išieškoti nugalėtojo pasirodyme didžiojoje „Eurovizijoje“. Nugalėtojas turės daug laiko pasiruošti, todėl dabar, manau, nieko per daug nereikia. Dabar svarbiausia išsirinkti patį geriausią dainininką. 

Kokios emocijos vyrauja žinant, kad ilgai vykusi eurovizinė kelionė netrukus pasieks kulminaciją?

O kas pasikeis, jei dabar isterikuosiu? Man atrodo, niekas. Manau, turiu vienintelę užduotį: susigyventi su daina. O man ji patinka, neturiu kūriniui priekaištų. Manau, visi, kurie domisi ne vien lietuviška muzika, žino, kad dabartiniai hitai irgi turi daug gitaros, kantri stiliaus skambesio.  Taigi mūsų daina yra šiuolaikiška. O šiaip... Po finalo pagaliau galėsiu kokioms trims dienoms išjungti telefoną, kompiuterį. Galėsiu pamiegoti, turėsiu laiko sau. Gera apie tai pagalvoti.

Kodėl žmonės į „Euroviziją“ turėtų siųsti tave, o ne Mia ir Vaidą?

Aš esu moteris, o Vaidas – vyras. O privalumas prieš Mią yra tai, kad man 22 metai – būtų lengva kur nors užrašyti. Be to, užsieniečiams gana lengva įsiminti mano vardą ir pavardę. Žinau, nes dalyvavau užsienio konkursuose (juokiasi). Kalbant rimtai, manau, kad turiu šiokį tokį palaikymą užsienyje. Ten gyvena daug mano draugų, kurie, manau, balsuotų ir kitus paagituotų. Tačiau bet kokiu atveju reikia žiūrėti, kada ši daina skamba geriausiai, ir išsiųsti patį geriausią pasirodymą, o ne balsuoti dėl asmeniškumų. 

„Eurovizijos“ atrankoje dalyvavai nesyk, bet laimėti ligšiol neteko. Ar nesėkmės atveju bandytum darkart?

Nesakau, kad „ne“, bet ir nesakau „taip“. Tai turėtų būti apgalvotas sprendimas. Jei būtų daina, kuria aš tikėčiau, tai kodėl ne? Aš dar jauna, man viskas priešaky. 

VIDEO: Monika Linkytė - This Time (Eurovizijos2015)

Monika finalui ruošiasi ne tik repetuodama, bet ir grožio salone. Įvertinkite jos „muzikinį“ manikiūrą:

„Instagram“ nuotr./Monikos Linkytės manikiūras prieš „Eurovizijos“ finalą
„Instagram“ nuotr./Monikos Linkytės manikiūras prieš „Eurovizijos“ finalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius