Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Linkytė ir Vaidas Baumila – apie artimiausius eurovizinius planus ir pasirodymą Vienoje

Su daina „This Time“ Lietuvai gegužės mėnesį „Eurovizijoje“ atstovausiantys Monika Linkytė ir Vaidas Baumila atskleidė daugiau detalių apie savo pasirodymą viename didžiausių muzikinių renginių metuose.
Monika Linkytė ir Vaidas Baumila
Monika Linkytė ir Vaidas Baumila / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Antradienio rytą jie drauge su nacionalinės „Eurovizijos“ organizatoriais Martynu Tyla ir Audriumi Giržadu restorane simboliniu pavadinimu „Time“ surengė spaudos konferenciją, kurioje buvo pristatytas tolimesnis veiksmų planas, aptartas jų pasiruošimas, bučinys ir pasirodymas Vienoje.

Nors iki didžiojo pasirodymo liko dar du mėnesiai, duetas jau dabar vos spėja suktis, jų veiklos grafikai – kruopščiai suplanuoti. Jau šį trečiadienį į Vilnių atvyksta „Eurovizijos“  organizatoriai iš Austrijos, kurie čia ketina pradėti filmuoti lietuvius konkurse pristatantį klipą. Trumpas, keliasdešimties sekundžių klipas bus parodytas prieš dueto pasirodymą Vienoje. Tačiau Vilniuje bus nufilmuota tik viena jo dalis, dėl antrosios Monikai ir Vaidui kovo 12 dieną teks kelti sparnus į Austriją.

Tačiau dar iki tol jiems teks aplankyti Berlyną, kur atlikėjai turės galimybę patobulinti savo numerį ne tik iš vokalinės, bet ir iš techninės pusės.

Iškart po to, šeštadienį, jie koncertuos Lietuvos publikai. Kovo 7-osios vakarą Monika ir Vaidas LRT studijoje planuoja paramos koncertą, kuriame ragins visus prisidėti ir jų pasirodymo paaukojant po kelis simbolinius eurus. Tiesiogiai 21 val. transliuojamame koncerte į sceną žengs ir daugiau Lietuvos atlikėjų, tarp kurių – Justė Arlauskaitė-Jazzu, Rosita Čivilytė, Donatas Montvydas, Andrius Pojavis ir kiti.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Spaudos konferencijos akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Spaudos konferencijos akimirka

Sulaukę daugybės gerbėjų prašymų sukurti dainos „This Time“ vaizdo klipą, Monika ir Vaidas jau dėlioja artimiausius planus ir diskutuoja apie filmavimo detales. „Turime susigalvoję daug smagių idėjų, vaizdo klipą filmuosim kovo 16 dieną. Norėtume į klipo filmavimą įtraukti savo gerbėjus, kurie mus palaikė ir mūsų klausėsi. Dainoje yra frazė „one kiss“, todėl nusprendėme paskelbti konkursą, kuriame reiks bučiuotis“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Vaidas.

Konkurse gali dalyvauti visi norintys, tereikia nufilmuoti kelias sekundes trunkantį bučinį ir atsiųsti jį organizatoriams. Dešimt geriausių bučinių bus panaudoti būsimame klipe. „Man atrodo, kad nė vieno nereikia mokyti, kaip bučiuotis“, – šyptelėjo Vaidas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Spaudos konferencijos akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Vaidas Baumila
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė

Dainai „This Time“ taip pat ketinama sukurti skirtingas versijas vokiečių, lietuvių ir prancūzų kalbomis. Pastarajai tekstą ėmėsi kurti tas pats autorius, kuris parašė ir prancūzišką tekstą Donato Montvydo 2012 metų eurovizinei dainai „Love Is Blind“.

„Eurovizijos“ laimėtojų Lietuvoje grafikas gana įtemptas. Jau balandžio 18–19 dienomis jie skris ir į Amsterdamą, kur dalyvaus mažojoje „Eurovizijoje“. Likus kone mėnesiui iki pagrindinio konkurso, čia kasmet susirenka didžioji dalis visų dalyvių, todėl tai puiki proga iš anksto susipažinti ir pavergti būsimų gerbėjų širdis.

Apie tai, kaip tiksliai atrodys Monikos ir Vaido numeris Vienoje, kol kas dar sprendžiama ir ieškoma geriausio sprendimo, prie jo dirba režisieriai Marijanas Staniulėnas ir Povilas Varvuolis. Kol kas aišku, kad scenoje pasirodys šeši žmonės: du atlikėjai ir keturi pritariantys vokalistai. Vis dar svarstoma ir dėl jų sceninio įvaizdžio, todėl kūrybinė „Eurovizijos“ komanda ragina visus Lietuvos dizainerius dalintis idėjomis dėl kostiumų, kuriuos Vienoje vilkės lietuviai. Savo darbų pavyzdžius organizatoriai ragina siųsti el.p. info@atlikejai.com.

Kiek kainuos lietuvių pasirodymas „Eurovizijoje“, kol kas dar taip pat skaičiuojama, tačiau M.Tyla užsiminė, kad nors tikslaus biudžeto dar nėra, šiandien sąmatą sudaro apie 10 tūkst. eurų.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Spaudos konferencijos akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Spaudos konferencijos akimirka

Į Vieną Monika ir Vaidas išskris gegužės 12 dieną, čia po poros dienų jų jau lauks pirmoji repeticija. Gegužės 19 ir 21 dienomis vyks pirmieji pusfinaliai, finalas – gegužės 23-iąją. Į Lietuvą jie ketina grįžti pasibaigus konkursui, o laimėjimo atveju prasitarė Vienoje norėsiantys praleisti dar porą dienų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žmonės.lt redakcijoje viešėję Vaidas Baumila ir Monika Linkytė vienas pas kitą svečiuose dar nebuvo

VIDEO: Lithuania: It's a duet! V.Baumila and M.Linkytė to sing at Eurovision! „This Time“ (2015)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius