Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikos prodiuseris Martynas Tyla: mūsų tikslas – per 4–8 metus laimėti „Euroviziją“

Asociacija „Metų muzikos apdovanojimai“ (M.A.M.A) yra pasiruošusi padėti visiems būsimiems Lietuvai atstovausiantiems „Eurovizijos“ dalyviams, o tikslas – per 4–8 metus laimėti „Eurovizijos“ konkursą. Taip teigia šios asociacijos pirmininkas, muzikos prodiuseris Martynas Tyla.
Martynas Tyla
Martynas Tyla / Luko Balandžio nuotr.

„Aš esu ne vieną kartą minėjęs interviu ir visur kitur, kad mūsų asociacija M.A.M.A., kuri organizuoja Lietuvos metų muzikos apdovanojimus, yra pasiruošusi padėti visiems būsimiems „eurovizininkams“. Tikslas yra toks – manau, per 4–8 metus laimėti „Euroviziją“, – sako M. Tyla.

Jo nuomone, šiųmetėje „Eurovizijoje“, palyginus su pastarųjų metų konkursinėmis programomis, ryškių favoritų ir dainų nėra. „Iš tikrųjų šiais metais dainų kokybė ir dainų pasiūla yra žemesnė [...]: nėra ryškių dainų, nėra aiškaus favorito. Tas yra gerai mums, lietuviams“, – įsitikinęs patyręs muzikos prodiuseris, į „Euroviziją“ pernai lydėjęs Donatą Montvydą, anksčiau – ir Sasha Song.

Jis atkreipia dėmesį, kad „Eurovizija“ šiemet vyksta mažesniame mieste, iš didžiulių, pvz., 60 tūkst. žmonių talpinančių stadionų, ji persikelia į 11 tūkst. vietų areną – tokio dydžio kaip „Siemens“ arena Vilniuje. M. Tylos manymu, tai rodo, jog „Eurovizija“ po truputį paprastėja, tačiau tai esą anaiptol nėra blogai. 

„Tas susikuklinimas galbūt didžiųjų šalių jau taip neįpareigoja stengtis, aš manau, jos truputį paprasčiau žiūri – jos jau yra po kartą laimėjusios ir taip smarkiai nekovoja dėl pergalės“, – sako prodiuseris ir priduria, jog į „Euroviziją“ minėtos šalys mažiau ir investuoja. Jis svarsto, kad jei „Eurovizija“ ir toliau išlaikys tokią tendenciją, Lietuvai atsiras palankesnės sąlygos pagaliau iškovoti pergalę.

Tildo skeptikus

Šių metų Lietuvos atstovo Andriaus Pojavio pasirodymą pirmajame pusfinalyje M. Tyla vertina teigiamai, o komentatoriams, viešojoje erdvėje svarstantiems, esą pasitaikė silpni varžovai ir silpnas pusfinalis, atkerta: „Brangieji, viena užduotis įvykdyta – į finalą papulta, ir visos demagogijos, nepykite, bet niekam neįdomios. Mes turime rezultatą, o rezultatas – treti metai iš eilės finale.“ Šis rezultatas, pasak muzikos prodiuserio, yra svarbus, nes rodo tam tikrą stabilumą, kurį įgauna Lietuva.

M. Tyla pabrėžia, jog nepasiteisino žurnalistų spėlionės, kad Lietuva liks paskutinė ir, jo manymu, neišsipildys jų prognozės, jog laimės Danija. Pats prognozuoti, kokią vietą užims Lietuva, prodiuseris nesiima, esą finale – pats Dievas yra teisėjas. „Mes nežinome, kaip ten bus. Bet aš manau, kad Andrius, kiek aš jį pažįstu, yra pakankamai ramus, net jeigu ir jaudinasi. Mes jau įvykdėme 80 proc. savo darbo ir įvykdėme labai gerai“, – tvirtina M. Tyla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius