Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka: dėl paskutinių kelialapių į pusfinalį kaunasi dar septyni dalyviai, į pusfinalį jau pateko Linas Adomaitis, Gintarė Korsakaitė ir Girmantė Vaitkutė

Ketvirtadienio vakarą LRT studijoje liepsnojo aistros – čia filmuota penktoji, paskutinioji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida, kurią televizijos žiūrovai išvys jau ateinantį šeštadienį. Šioje „Eurovizijos“ laidoje pasirodo septyni dalyviai, šįvakar jie klausėsi komisijos narių įvertinimų. Penktoji atrankos laida – paskutinė galimybė dalyviams gauti tris kelialapius į konkurso pusfinalį.
„Eurovizijos“ atrankos laida
„Eurovizijos“ atrankos laida / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Filmavimo metu taip pat paaiškėjo, kurie trys ketvirtosios atrankos dalyviai pateko į konkurso pusfinalį. 15mint.lt primena skaitytojams, kad daugiausiai simpatijų ketvirtojoje laidoje žiūrovai skyrė Linui Adomaičiui, Gintarei Korsakaitei ir „Gerai Gerai & Miss Sheep“. Komisijos balsai, duoti konkursantams, iki šiol buvo paslaptis, tačiau atskleisti penktosios laidos filmavimo metu.

Komisija trečiąją vietą skyrė Girmantei Vaitkutei, antrąją – Gintarei Korsakaitei, pirmąją – Linui Adomaičiui. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad į pusfinalį pateko Linas Adomaitis, Gintarė Korsakaitė ir Girmantė Vaitkutė.

Penktojoje atrankos laidoje į sceną vienas po kito lipo ir puikiai žiūrovams pažįstami atlikėjai, ir iki šiol kol kas menkai žinomi veidai. Žiūrovams pasirodė „Kvinta“, Sepa ir „Asorti“, „Al Bagdo“, Baiba Skurstene, „El Fuego“, „DAR“ ir Monika Linkytė.

Vertino atlikėjus ne tik balsuosiantys televizijos žiūrovai, bet ir komisijos nariai – Ramūnas Zilnys, Zita Kelmickaitė, Darius Užkuraitis ir Deividas Zvonkus. Dar šešiolika komisijos narių panoro likti anonimais – kūrinius jie išklauso po laidos filmavimo.

Jau kitą šeštadienį susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškės, kurie trys penktosios atrankos dalyviai pateks į atrankos pusfinalį. Tiesioginio balsavimo metu šį šeštadienį savo nuomonę pareikš žiūrovai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./DAR
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„DAR“

Pirmieji scenoje pasirodė „Kvinta“ su kūriniu „Toks gyvenimas“. Keturi jauni vaikinai scenoje atliko klubinės muzikos stiliaus dainą, pademonstravo griežtą choreografinę kompoziciją. Komisija grupę įvertino gerai, tačiau siūlė jėgas išmėginti kitų metų, o gal dar vėlesnėse atrankose.

Sepa ir „Asorti“ žiūrovams atliko kūrinį „Money“. Visai nebe jaunai kartai atstovaujantys muzikantai – šeimyninis kolektyvas, atlikęs retro stiliaus kūrinį. Iš Visagino atvykęs kolektyvas komisijos neįtikino – vertintojai kūrinio nesuprato.

„Backdoor Superman“ – taip vadinasi „Al Bagdo“ atliktas eurovizinis kūrinys. Scenoje dainininkas pasirodė su trim pritariančiosiomis vokalistėmis ir dviem šokėjais, savo ruožtu šokėją pašokdino ir pats. Labai kitoniškas kūrinys sudomino komisijos narius, tačiau komisijos nepapirko.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./El Fuego
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„El Fuego“

Nacionalinėje atrankoje debiutuojanti Baiba Skurstenė „Euroviziją“ užkariauti ketina su daina „I'm on Fire“. Klubinis gana lėkštas kūrinys, šešios seksualiai pasidabinusios merginos scenoje, audringi šokiai  – taip atrodė pasirodymas. Vertintojai nusprendė, kad kūrinys – eurovizinis standartas, tačiau linkėjo patekti į kitą etapą.

Lietuviškai atrankoje uždainavo ir „El Fuego“ – jų kūrinys vadinasi „Ledo Gabalėlis“. Frakais pasipuošę dainininkai atliko lyrinią dainą, teatralizavo pasirodymą. Komisijos nariai nebuvo užtikrinti ir suabejojo grupės narių vokalinėmis galimybėmis, todėl siūlė spręsti žiūrovams. D.Užkuraitis pasirodymą pavadino keistu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Baiba Skurstenė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Baiba Skurstenė

Pernai „Eurovizijos“ atrankai specialiai susibūrusi grupė „DAR“ vėl užlipo į atrankos sceną ir čia atliko nuotaikingą kūrinį „JUMP!“ Nuotaikingas ir smagus pasirodymas patiko komisijai, tačiau vėlei neįtikino – išvadino tipiniu euroviziniu pasirodymu.

Paskutinioji atrankoje pasirodė Monika Linkytė su daina „Baby Boy“. Pernai ši atlikėja pateko į geriausiųjų trejetuką ir tapo bene rimčiausia konkurente atranką laimėjusiam Donatui Montvydui. Visą sceną padengusi milžiniškais balionais atlikėja nustebino itin spalvingu ir žaismingu pasirodymu, kurio finale iš lubų pažiro blizgus konfeti. Komisijai pasirodymas patiko ir vertintojai pripažino, kad daina galėtų skambėti „Eurovizijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius