-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos naujovė: konkursinę dainą žiūrovai rinks internetu

Džiugi žinia visiems per LRT stebintiems „Eurovizijos“ nacionalinę atranką – jau nuo šio šeštadienio laidos pradžios žiūrovai galės rinkti Lietuvai 2014-ųjų „Eurovizijoje“ atstovausiančią dainą. Savo balsą už labiausiai patikusi kūrinį nuo sausio 11-osios vakaro bus galima atiduoti internetu. Balsavimas pradės veikti prasidėjus laidai, sausio 11 d. 21 valandą.
„Eurovizijos“ vedėjai Arūnas Valinskas ir Simona Nainė
„Eurovizijos“ vedėjai Arūnas Valinskas ir Simona Nainė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nacionalinę atranką rengianti LRT ir prodiuserinės kompanijos „Videometra“ bei „TymDrym“, į pagalbą pasitelkę muzikos profesionalus, atrinko 16 kūrinių. Pasak organizatorių, atrinktos dainos labiausiai atitinka didžiosios „Eurovizijos“ konkurso standartus. Kūrinių autoriai – ne tik Lietuvos, bet ir kitų Europos šalių – Airijos, Ispanijos, Švedijos – kompozitoriai.

Šį šeštadienį pasibaigus antrajam nacionaliniam „Eurovizijos“ atrankų etapui, kovoti dėl geriausiojo titulo liks tik 8 atlikėjai. Kitus du šeštadienius, sausio 18 ir 25 dienomis, jie atliks visas nacionalinei atrankai skirtas dainas. Už jas jau nuo šio šeštadienio laidos pradžios galima balsuoti internetu.

Šiais metais, pasikeitus taisyklėms, LRT televizijos eteryje laidą stebintys žiūrovai savo balsą trumposiomis žinutėmis atiduoda ne už dainą, bet už atlikėją. Tad iškritus dainininkui nebūtinai kris ir jo atliekama daina. Dainos pasiklausyti ir už ją balsuoti bus galima tik portale LRT.lt. 

„Vig Roses“
„Vig Roses“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius