-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų vedėju tapęs Darius Užkuraitis konkursantų gretose pasigenda žinomų veidų

Naujausiais duomenimis, šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje žada pasirodyti bene keturiasdešimt savanorių, pasiryžusių išmėginti jėgas didžiajame muzikos konkurse. Vis dėlto nacionalinės atrankos prodiuseris Audrius Giržadas bei komisijos gretas šįmet palikęs ir atrankų vedėju tapęs Darius Užkuraitis abejoja, ar Lietuvoje išvis yra tinkamų atlikėjų, galinčių pasirodyti europiečių teismui.
Darius Užkuraitis
Darius Užkuraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienio popietę vykusios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos organizatorių spaudos konferencijos metu D.Užkuraitis pripažino, kad bene visiems atrankose pasirodysiantiems atlikėjams stinga patirties. „Apžvelgus nacionalinės „Eurovizijos“ dalyvių sąrašą kyla klausimas, kur dingo mūsų aukščiausio lygio populiariosios ir roko muzikos atstovai? Žinomų vardų sąraše tėra keli – tai Donatas Montvydas ir pora kitų. Vis dėlto dauguma vardų bent kol kas dar nieko nesako“, – nusivylimą reiškė būsimas atrankų vedėjas.

Anot D.Užkuraičio, toks dalyvių sąrašas turi ir privalumų, ir trūkumų. „Iš vienos pusės, tai nėra gerai – visada buvau įsitikinęs, kad į konkursą turi vykti labiau patyręs atlikėjas, tačiau iš kitos pusės, dar apie daugelį žmonių mes išgirsime“, – pozityviai mąstyti bandė jis.

„Manęs dažnai klausia, kodėl žinomi žmonės atsisako dalyvauti atrankoje. Nežinau, neturiu ką atsakyti. Man pačiam norėtųsi, kad žinomų atlikėjų konkursantų gretose būtų daugiau“, – lūkesčius reiškė D.Užkuraitis.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Audrius Giržadas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Audrius Giržadas

Jam oponuoti suskubo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos prodiuseris A.Giržadas. „Iškelkite vieną koją į Latviją ir pažiūrėkite, kas liks iš jūsų žinomumo. Tarkime, Prancūzijos atstovė – ar kas nors kada nors girdėjo tokią atlikėją Anggun? O ar daug girdėjote apie pernai „Eurovizijoje“ dalyvavusį Prancūzijos atstovą? Juk tai – labai didelė šalis...“, – teigė A.Giržadas.

Panašią sceną matė tik G.Paškevičius ir E.Dragūnas

Prodiuserio teigimu, sėkmę didžiajame „Eurovizijos“ konkurse gali nulemti tik atlikėjo pasirinkimas, jo pasiruošimas ir pasirodymas. „Žinoma, galima sakyti, kad labiau patyręs dainininkas geriau jausis didelėje scenoje, tačiau Azerbaidžane kątik pastatyta visiškai nauja beprotiško dydžio „Crystal“ arena, o tokio dydžio salėje prieš 30 tūkst. žmonių lietuviams nėra tekę dainuoti, neskaitant to, kad visi iki vieno po kartą išėjo į „Žalgirio“ arenos sceną Kaune per „M.A.M.A.“ apdovanojimus“, – svarstė A.Giržadas.

Konferencijos metu A.Giržadas prisiminė ir paties anksčiau pasakytą pokštą. „Kažkur juokavau, kad Lietuvoje yra tik du atlikėjai, surinkę panašų skaičių žmonių į savo koncertus – tai Egidijus Dragūnas ir Gytis Paškevičius. Paškevičiaus, manau, ir labai norėdami nepriprašytume dalyvauti „Eurovizijoje“, o Dragūnas, nors ir labai gerai dainuoja, ne visada yra prognozuojamas“, – ironizavo prodiuseris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius