-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pilvelytės daina įvertinta kaip „puiki prekė „Eurovizijai“ (nuotraukos)

Jau šeštadienį Lietuvos televizijos žiūrovai išvys pirmąjį nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ turą, kurio filmavimas įvyko ketvirtadienio vakarą. Ant scenos dėl žiūrovų ir komisijos simpatijų kovojo vienuolika atrinktų dalyvių.
Aistė Pilvelytė
Aistė Pilvelytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kafka, Rūta ir keturios „Kivi“ merginos sublizgo sidabru juodame fone ir atliko savo dainą „Tonight“.

„Užjaučiu, kad pasirodėte pirmieji – žinau, ką reiškia tas jaudulys“, – apgailestavo komisijos narys Linas Rimša.

Antrasis scenoje pasirodė Mino su daina „Andžela“. Jis dainavo ne tik lietuviškai, bet ir savo mylima italų kalba. Jam padėjo pritariančioji vokalistė, kurios nelabai girdėjosi, gitaristas ir akordeonistas, kurie vaidino, kad groja.

„Ši Andžela man slaviška pasirodė – tokia paprasta daina...“ – neslėpė Darius Užkuraitis, paklaustas, ar ši Anžela jam nepriminė lietuviškos Angelės.

„Žiba akys, paprastas motyvas įsimena, bet ar to užtektų – nežinau“, – abejojo Jonas Vilimas.

Jauna vokalistė Monika Linkytė, dainuodama savo kūrinį „Give away“, pademonstravo stiprų balsą. Ši dainininkė prieš trejus metus bandė savo laimę vaikų „Eurovizijoje“.

Daina buvo labai gera, bet ją visą sudainavote pro šalį – net ausį rėžė. Negalima sėdėti, vaikinai, jums neišeina dainuoti sėdint, užspaudžiate visas diafragmas!„Tiems, kas mėgsta saldumynus, bus suprantama – ši aranžuotė kaip cukrus mano ausims“, – tikino L.Rimša.

Gabrielė su keturiomis pritariančiomis vokalistėmis žiūrovus bandė papirkti minimalistine apranga, primenančia uždarus maudymosi kostiumėlius, kuriuos paskutinėje kolekcijoje demonstravo Juozo Statkevičiaus modeliai.

„Daina labai pagauli, bet atlikimas galėtų būti geresnis. Pasirodymas balansuoja ties vulgarumo riba“, – rėžė J.Vilimas.

„Stipriai senstelėjote, kolega. Man buvo gražu“, – pritariančias publikos ovacijas savo komentaru sukėlė A.Giržadas.

Šiek tiek religinį pasirodymą priminė grupės „Avenue acoustic“ daina „Aklomis myliu tavo vardą“. Atlikėjai sėdėjo basi ant kilimo po toršeru ir dainavo, ne visai pataikydami į natas.

„Daina buvo labai gera, bet ją visą sudainavote pro šalį – net ausį rėžė. Negalima sėdėti, vaikinai, jums neišeina dainuoti sėdint, užspaudžiate visas diafragmas!“, – mokė Neda.

Imantas, kadaise televizijos žiūrovų matytas muzikiniame šou „Muzikos akademija“, pristatė dainą, kuri savo stiliumi labai priminė „Saulės kliošą“.

„Paseno ta komisija, pasijutau senas pirdyla – prieš 20 metų tiesiog sirgau tokia muzika. Imantai, sorry, neištransliuoji, intonacija prapuola, energijos trūksta...“, – kritikavo kompozitorius L.Rimša.

Savo kūrybos daina „Will you be my wife“ publiką bandė sužavėti Onsa. Jam pritarė net penkios merginos. „Taip – užtikrinčiau“, – tikino vaikinas.

„Ar nepasimesi tarp penkių pretendenčių į žmonas? – pašmaikštavo J.Vilimas.

Kaimo sodyboje pasilinksminimui tinka, bet daina – be pretenzijų į „Euroviziją“.„Dainai maišo tai, kad gerokai neintonavote visi“, – pakritikavo D.Užkuraitis

„Viskas čia buvo labai gerai“, – nesutiko Onsa – jam plojimais pritarė ir publika.

Daina Bilevičiūtė atrankoje sutraukė dainą „Myliu gyventi“. Publikai įstrigo ne tik keista daina, bet ir energingas klavišininkas, kuris neįprastai šoko prie pianino.

„Kaimo sodyboje pasilinksminimui tinka, bet daina - be pretenzijų į „Euroviziją“, – buvo įsitikinęs kompozitorius Mindaugas Urbaitis.

„Daina yra baigusi vokalo studijas, deja, šios scenos patirties nesimatė“, – sutiko ir J.Vilimas.

Sasha Song ir Nora pasirodė kartu su ryškių spalvų palaidinėmis apsirengusiais šokėjais, vadovaujamais Šarūno Kirdeikio.

„Noriu pasveikinti – puikiai atlikta daina. Jokių priekaištų“, – gyrė dainininkė Neda.

Romantišką baladę „Angelai“ žiūrovams skyrė Urtė Šilagalytė, pasirodžiusi scenoje ilga balta blizgančia suknele. Publika šaukė „Bravo“. Komisija šiai dainai irgi nebuvo per daug kritiška.

Pirmąją nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidą užbaigė etatinė „Eurovizijos“ atrankų dalyvė Aistė Pilvelytė, jau pirmomis natomis sudrebinusi televizijos studiją. Scenoje iškritęs sniegas, patekęs ir į atlikėjos burną, nesutrukdė dainininkei įspūdingai atlikti savąją dainą.

„Puiki prekė „Eurovizijai“, – konstatavo kompozitorius M.Urbaitis.

„Ši daina – labai rimta paraiška. Ji puikiai tinka tau, Aiste, ir, manau, ji gerai suskambėtų „Eurovizijoje“, o ypač patiktų Balkanų šalims. Iš principo – graži ir už širdies griebianti daina“, – komplimentais laidą baigė J.Vilimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius