Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sasha Son Eurovizijoje pasirodys 14-tas!

Pirmadienį visų „Eurovizijoje“ dalyvaujančių šalių atstovai rinkosi į Maskvos „Kosmoso viešbutį“.
Sasha Son
Sasha Son / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Visi 15min.lt straipsniai apie „Euroviziją“

Jame vyko šiųmetės „Eurovizijos“ pasirodymų eilės tvarkos burtų traukimas bei Europos transliuotojų sąjungai (EBU) buvo pateikti galutiniai atlikėjų vaizdo ir garso įrašai, kurie jau gegužės pradžioje pasirodys pirmuosiuose „Eurovizijos“ kompaktiniuose diskuose ir DVD.  Taip pat paaiškėjo naujos balsavimo taisyklės, susirinkusiesiems bei televizijos žiūrovams paaiškinta kitus apie šių metų „Eurovizijos“ subtilumus.

AFP/Scanpix nuotr./Eurovizijos burtai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Eurovizijos burtai

Kaip ir buvo tikėtasi, „Eurovizijos“ dainų konkursas bus surengtas dar nuo Maskvos olimpinių žaidynių išlikusioje Olimpinėje arenoje. Renginį transliuos didžiausią auditoriją Rusijoje turintis „Pirmasis kanalas“. Bus sumontuota apie du tūkstančius kvadratinių metrų LED diodų, o visos scenos įrangos galia bus apie 6 000 000 vatų.

Šiais metais konkurse dalyvaus 42 dalyviai, tuo tarpu Gruzija, kaip ir buvo tikėtasi, iš konkurso pasitraukia. Šiuo metu visos dainos yra peržiūrimos specialios tikrintojų grupės, kuri įvertins ar konkurse dalyvaujantys atlikėjai nepažeidžia nustatytų „Eurovizijos“ taisyklių.

„Eurovizijos“ balsavime taip pat įvestos naujovės: nugalėtoją finale rinks tiek televizijos žiūrovai, tiek speciali tarptautinė komisija. Abi šios „pusės“ nulems 50%. Pusfinaliuose komisija balsų teisės neturės.

15min.lt skaitytojams pateikiame visų konkurse dalyvaujančių šalių pasirodymų eiliškumą:

Pirmasis pusfinalis (gegužės 12 d.)

1. Juodkalnija. 2. Čekija. 3. Belgija. 4. Baltarusija. 5. Švedija. 6. Armėnija. 7. Andora. 8. Šveicarija. 9. Turkija. 10. Izraelis. 11. Bulgarija. 12. Islandija. 13. Makedonija. 14. Rumunija. 15. Suomija. 16. Portugalija. 17. Malta. 18. Bosnija ir Hercegovina.

Antrasis pusfinalis (gegužės 14 d.)

1. Kroatija. 2. Airija. 3. Latvija. 4. Serbija. 5. Lenkija. 6. Norvegija. 7. Kipras. 8. Slovakija. 9. Danija. 10. Slovėnija. 11. Vengrija. 12. Azerbaidžanas. 13. Graikija. 14. Lietuva. 15. Moldavija. 16. Albanija. 17. Ukraina. 18. Estija. 19. Olandija.

Finalas (gegužės 16 d., iš anksto žinomi dalyviai)

3. Prancūzija
10. Rusija
17. Vokietija
21. Jungtinė Karalystė
25. Ispanija

VIDEO: Eurovision Song Contest 2009 - Draw for Running Order

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius