-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilija Matačiūnaitė apie „Eurovizijos“ nugalėtoją Conchitą Wurst: „Mano favoritai buvo kiti“

Pirmadienio popietę Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Vilija Matačiūnaitė dalyvavo spaudos konferencijoje, kurios metu dalinosi įspūdžiais apie ką tik praūžusį „Eurovizijos“ konkursą.
Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Į Lietuvą iš Kopenhagos V.Matačiūnaitė grįžo vėlyvą sekmadienio vakarą. „Eurovizijos“ dainų konkurse ji dainavo antrajame pusfinalyje ir į finalą nepateko – užėmė 11 vietą. 

Spaudos konferencijoje į žurnalistų klausimus atsakė Martynas Tyla, Audrius Giržadas, Šarūnas Kirdeikis ir pati Vilija Matačiūnaitė.

„Esame patenkinti savimi, o kas nėra patenkintas – jau jų problemos. Gaila, kad mums pritrūko tik vieno laiptelio“, – sakė M.Tyla, pabrėžęs, kad toliau Lietuvos komanda pirmyn žengia iškėlusi galvą. 

Nugalėtojas nepatiko

Pati V.Matačiūnaitė tikino besidžiaugianti savo eurovizine kelione. „Jaučiuosi labai gerai. Manau, kad iš konkurso pasisėmiau daug – juk tai yra didelė patirtis. Net juokauju, kad kai Martynas eis atostogų, galėsiu jį pavaduoti. Nesu buvusi tokio lygio konkurse – ten viskas apskaičiuota iki sekundžių“, – sakė V.Matačiūnaitė. 

Paprašyta įvertinti „Eurovizijos“ nugalėtoją Conchitą Wurst Vilija pripažino, kad jai šis pasirodymas ne itin patiko. „Mano favoritai buvo kiti. Ši daina, mano nuomone, nebuvo pati geriausia, todėl nebūčiau balsavusi už ją. Man gaila, kad Didžioji Britanija, kurioje pati gyvenau, liko tik 17-ta. Mane tai šokiravo taip pat, kaip pačios nepatekimas į finalą. Nustebino, pavyzdžiui, kad Rumunija buvo finale“, – kalbėjo Vilija. 

Paprašyta įvertinti Conchitos Wurst išvaizdą, V.Matačiūnaitė tikino esanti už saviraiškos laisvę. „Mes norėjome atrodyti pankiškai, nors kažkas mus vadino Juodosiomis gulbėmis ar Avatarais, sau patikome. O štai kai kas norėjo apsivilkti suknelę“, – kalbėjo ji.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka

Paklausta, kokį pasirodymą į „Euroviziją“ vežtų kitąkart, Vilija juokavo: reiktų į konkursą važiuoti Donatui Montvydui, Vaidui Baumilai, Sashai Song, taip pat man, Monikai Linkytei ir Miai, kuri galėtų dramatiškai padainuoti kelias eilutes. V.Matačiūnaitės nuomone, šis sekstetas konkurso scenoje atrodytų tiesiog tobulai.

Dainininkė mano, kad Lietuvai dalyvauti „Eurovizijoje“ – būtina, nes tai – puiki šalies reklama.

„Galbūt politiniame žemėlapyje nesame labai svarbūs, bet muzikiniame juk galime būti“, – kalbėjo atlikėja. Kolegas muzikantus, taip pat kompozitorius ji kvietė žūt būt dalyvauti nacionalinėje atrankoje. „Manau, tai – bendras visų mūsų reikalas, kuriame pasistengti galime ir labiau“, – sakė V.Matačiūnaitė. 

Š.Kirdeikis džiaugėsi „Eurovizijoje“ gautu dėmesio. „Jaučiausi labai svarbus. Džiaugiuosi, kad man pavyko reprezentuoti šokėjų bendruomenę. Visas dvi savaites ten praleidau labai puikiai – sulaukiau daug dėmesio, susipažinau su daug žmonių. Sakiau ir sakysiu, kad „Eurovizija“ nėra tik vienas pasirodymas scenoje. Tai – ištisos dvi savaitės, kurias reikia išgyventi“, – sakė Š.Kirdeikis. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius