-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Austrijos atstovas „Eurovizijoje“ transvestitas Conchita Wurst vaizdo klipe maudosi raudonų žiedlapių vonioje

Trečiadienį Vienoje įvykusioje kanalo ORF spaudos konferencijoje Austrijos atstovas „Eurovizijos“ konkurse Conchita Wurst pristatė dainą, kuria bandys pavergti Europos klausytojų širdis. Barzdotas transvestitas Kopenhagoje vyksiančiame konkurse atliks dainą „Rise Like A Phoenix“, rašo portalas Eurovision.tv. Austrijos atstovui, kurio tikrasis vardas – Tomas Neuwirthas, „Eurovizijoje“ dainą sukūrė Charly Masonas, Joey Patulka, Ali Zuckowski ir Julianas Maasas.
Conchita Wurst
Conchita Wurst / Thomo Ramstorferio / Eurovision.tv nuotr.

Gali išskirti ryškiausius pasiekimus savo karjeroje?

2011 metais pirmą kartą dalyvavau austrų talentų šou „Die große Chance“ kaip Conchita. 2012 metais dalyvavau nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir likau antras. Muzikuojant ir dirbdant pramogų pasaulyje, man teko garbė susipažinti su tokiomis asmenybėmis kaip  Stefanu Raabu, Brendanu O'Connoru ir Jeanu Paulu Gaultier. 2013 metais  pirmą kartą pasirodžiau vokiečių televizijos kurtame šou „Wild Girls“, kuris buvo filmuojamas Afrikoje. Ir nereikia pamiršti šių metų „Eurovizijos“ konkurso, kuris yra didžiausias mano laimėjimas. Džiaugiuosi, nes dalyvaudamas šiame konkurse turėsiu galimybę susitikti su savo gerbėjais iš visos Europos.

Kuo ypatingas tavo pasirodymas?

Svarbiausias dalykas, dėl kurio aš didžiuojuosi, kad Austrija parodė savo toleranciją ir pripažinimą. Aš labai džiaugiuosi dėl tokio šalies žmonių sprendimo. Jie mane pasirinko atstovauti šaliai. Aš, kaip ir daugelis kitų žmonių, noriu matyti visuomenę be pagiežos ir diskriminacijos. Būsiu atviras, nes manau, kad kiekvienas dalyvis turėtų trokšti to paties.

Ko tikiesi pasiekti savo pasirodymu?

Kaip atlikėjui man pats dalyvavimas yra didelis pasiekimas. Aš noriu, kad Austrija būtų įvertinta aukštu balu ir užimtų gerą vietą, o aš likčiau patenkintas savo pasirodymu. Esu blogiausias savo paties kritikas. Aš tikiu, kad savo pasirodymu galėsiu pakeisti kai kurių žmonių Europoje poziciją ir nusistatymą. Noriu parodyti, kad kiekvienas iš mūsų esame nusipelnęs gyventi taip, kaip norime, jei niekas dėl to nenukenčia.

Iš kur semiesi įkvėpimo?

Semiuosi iš žmonių ir aplink vykstančių situacijų. Įkvėpimo semiuosi iš tėvų, močiutės, draugų ir netgi atlikėjos Cher. Esu iš tų žmonių, kuris gyvenime susikoncentruoja ties teigiamais dalykais, o tai mane ir įkvepia.

Kokią žinutę norėtumei perduoti savo gerbėjams?

Pirmiausia aš noriu padėkoti, kad turiu galimybę gyventi gyvenimą tokį, kokį gyvenu. O tai yra dėl to, kad yra žmonių ,kuriems rūpi tai, ką aš darau ir veikiu. Ačiū jums už tai. Taip pat noriu visus paskatinti būti geriausia savo paties versiją, o ne kažkieno bloga kopiją. Jūs galite būti ir tapti bet kuo, jei jūs neskaudinate aplinkinių.

Kaip tavo gyvenimas buvo susijęs su „Eurovizija“ iki pirmojo dalyvavimo konkurse?

Kiek pamenu, tai visada žiūrėdavau konkursą su mama. Visada norėjau būti vienu iš dalyvių ant scenos, o dabar išaušo ta diena, kai man teks tokia garbė.  Esu be galo laimingas ir dėkoju už šią galimybę.

VIDEO: Conchita Wurst - Rise Like A Phoenix

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius