-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Detektyvas tęsiasi: Rusija aiškinasi, kur dingo Azerbaidžano „Eurovizijoje“ skirti balsai

Pradingę balsai, skirti Rusijos atlikėjai, atstovavusiai šaliai „Eurovizijoje“, sudomino šios šalies Užsienio reikalų ministeriją ir jos vadovą Sergejų Lavrovą, skelbia newsru.com. Jis pavadino siaubingais faktus, kad Rusijos atlikėjai azerbaidžaniečių skirti balsai tiesiog pradingo ir perspėjo, kad be atsako šis incidentas neliks.
Azerabaidžano atstovui Faridui Mamadovui Rusija skyrė 12 balų, o Azerbaidžanas rusei – nei vieno
Azerbaidžano atstovui Faridui Mamadovui Rusija skyrė 12 balų, o Azerbaidžanas rusei – nė vieno

Rusijai muzikiniame konkurse atstovavo Dina Garipova.

„Kai iš mūsų dalyvės pavagiama  balų, tai nedžiugina, ypač žinant, kaip šis konkursas organizuojamas. Su Elmaru Mammadyarovu (Azerbaidžano Užsienio reikalų ministerijos galva – red. past.) susitarėme. Kad tuomet, kai valstybinė Azerbaidžano televizija patikslins teisines priemones, kitaip sakant, pateiks išsamius paaiškinimus, mes dėsime bendras pastangas, kad šis gėdingas veiksmas neliktų be atsako“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė S.Lavrovas.

Jis teigė, kad detektyvinė situacija dėl Azerbaidžano skirtų balsų bus išaiškinta. „Pagal visų trijų mobiliojo ryšio operatorių duomenis Rusija turėtų būti antroje vietoje. Kur dingo balsai, kaip jie prapuolė, tai – klausimas mūsų valstybinei televizijai, ji turi aiškintis toliau, nes yra pagrindinis Europos transliuotojų sąjungos partneris“, – sakė jis.

Azerbaidžano užsienio reikalų ministras teigė, kad už Rusijos atstovę balsus atidavė daugybė žmonių. „Tai tikrai detektyvinė istorija“, – sakė E.Mammadyarovas, pabrėždamas, kad šį klausimą aiškinsis valstybinė televizija.

Šeštadienį Švedijoje vyko „Eurovizijos“ finalas. Balsus už dalyvius buvo galima atiduoti sms žinute. Azerbaidžanas, kaip buvo skelbiama tiesioginės transliacijos metu, iš Rusijos negavo nė vieno balo, o tai sukėlė Rusijos žiūrovų pasipiktinimą.

Azerbaidžano pasiuntinys Rusijoje Poladas Bülbüloğlu teigė, kad Rusijos dalyvei „Eurovizijos" konkurse D.Garipovai šalies žiūrovai skyrė daugybė balsų, jie turėjo virsti 10  taškų ir patikino, kad Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas nurodė, kaip išspręsti šį klausimą.

Užsienio žiniasklaida cituoja 15min.lt atliktą tyrimą, kuriame atskleidžiamas balsų pirkimas Azerbaidžano naudai.

Į redakciją kreipėsi studentai, papasakoję, jog kažkokie vyrai jiems pasiūlė 20 eurų už maksimalų skambučių skaičių, jei šie balsuos už Azerbaidžano dalyvį. Vyrai pažadėjo parūpinti jaunimui ir SIM korteles. Lietuva Azerbaidžanui skyrė daugiausia, 12 balų. Žurnalistai išsiaiškino, kad balsavimas už Azerbaidžano atlikėją Faridą Mammadovą perkamas 15-koje šalių, dalyvaujančių konkurse. Jie taip pat teigė, kad ši schema buvo išbandyta pusfinalyje. Balsus pirkusių vyrų teigimu, taip daroma visose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius