Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel „Eurovizijos“ nugalėtoją vadina „nuostabiu jaunosios Vokietijos pavyzdžiu“

Kanclerė Angela Merkel sekmadienį pasveikino Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoją ir pavadino ją „nuostabiu jaunosios Vokietijos pavyzdžiu“.
Angela Merkel švenčia pergalę.
Angela Merkel švenčia pergalę. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laikraščio „Bild“ pirmadienio numeriui A.Merkel sakė, kad ją labai sujaudino 19–metės Lenos, kuri Vokietijai pelnė antrąją Eurovizijos pergalę per visą konkurso 55 metų istoriją, „supersėkmė“.

„Lena man padarė didelį įspūdį savo natūralumu ir šiluma, – sakė kanclerė. – Ji yra nuostabus jaunosios Vokietijos pavyzdys“.

Užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle taip pat gyrė Lenos „įkvepiantį pasirodymą“, kuris „apstulbino Vokietiją“ ir „įdainavo“ Leną „į Europos širdį“.

Pasak ministro, Lena viena pati pagerino Vokietijos tarptautinį įvaizdį. „Norite ar ne, jūs esate mūsų šalies ambasadorė, kuri per vieną naktį žavingai paneigė kelis senus stereotipus“, – sakė jis.

Lena Meyer–Landrut, kuri ką tik baigė laikyti mokyklos egzaminus, pribloškė šalį šeštadienį su savo daina „Satellite“ Eurovizijoje įveikusi 24 kitų Europos šalių atlikėjus.
Praėjusį kartą Vokietija Eurovizijos konkursą laimėjo 1982 metais, o kaip šiemetinio konkurso laimėtoja 2011–aisiais bus jo šeimininkė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius