-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po „Eurovizijos“ pusfinalio – laureatų padėkos ir rusės Polinos Gagarinos ašaros

Po pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio dešimties į finalą patekusių šalių – Albanijos, Armėnijos, Rusijos, Rumunijos, Vengrijos, Graikijos, Estijos, Gruzijos, Serbijos ir Belgijos – atstovai susirinko į spaudos konferenciją, kurios metu su šimtais žiniasklaidos atstovų dalijosi savo džiaugsmu ir įspūdžiais.
Konferencijos akimirka
Rusijos atstovė Polina Gagarina / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalį skaitykite čia. Iš viso jame pasirodė 16 šalių atstovai, tačiau į finalą pateko tik 10 dalyvių – Albanijos, Armėnijos, Rusijos, Rumunijos, Vengrijos, Graikijos, Estijos, Gruzijos, Serbijos ir Belgijos atstovai.

Visi jie iškart po pusfinalio susirinko greta „Stadthalle“ arenos esančiame spaudos centre, kur šimtams žurnalistų pasakojo savo įspūdžius ir dalijosi džiaugsmu.

„Esu tiesiog beprotiškai laiminga“, – sakė Albanijos atstovė Elhaida Dani. Ji pabrėžė, kad konkurse kaunasi už visą savo šalį, todėl pirmame konkurso pusfinalyje triumfavo visa valstybė. Čia pat atlikėja ir ištraukė burtus, kurioje finalo pusėje pasirodys, – antroje.

Armėnijos atstovai „Geneology“ taip pat tryško džiaugsmu. „Tiesiog neturiu žodžių. Manau, kalbu už visus mus – mes labai susijaudinę“, – sakė grupės lyderis. Ši grupė išsiskiria tuo, kad visi jos nariai – net šeši – yra iš skirtingų pasaulio kraštų. „Galiu pasakyti, kad suburti juos į grupę buvo sunku, – visi labai skirtingos asmenybės, su savo charakteriais ir vizijomis. Tačiau visus suvienijo bendras tikslas“, – sakė šalies delegacijos vadovė. Anot grupės lyderio, tas tikslas – skleisti taiką ir meilę. Armėnijos atstovai dainuos pirmoje finalo dalyje.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka

Rusijos atstovė Polina Gagarina žurnalistų paprašė jai pateikti paprastus klausimus, mat šlubuoja jos anglų kalba. Tačiau išreikšti savo jausmus jai sekėsi puikiai: „Tiesiog... O Dieve. Man labai sunku išsakyti, ką jaučiu“, – susijaudinusi kalbėjo ji. Dainininkė džiaugėsi, kad publika Vienoje ją sutiko šiltai: „Tai buvo nuostabu. Esu labai dėkinga už tokį šiltą priėmimą ir palaikymą. Noriu padėkoti visiems.“

„Mano daina yra apie meilę. Mes visi kalbame viena kalba – meilės kalba. Nesvarbu, kad ir kas bebūtume, kad ir kur“, – kalbėjo ji. Konferencijos metu P.Gagarina nesutramdė jausmų ir susigraudino. Rusija finale dainuos antroje renginio dalyje.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka

Rumunijos atstovai – grupė „Voltaj“ – konferenciją pradėjo dėkodami. „Tikiuosi, kad mūsų žinutė pasiekė žmones. Esu už tai dėkingas“, – sakė grupės lyderis. Grupė savo šalyje siekia atkreipti dėmesį į vaikus, kuriuos paliko tėvai – išvažiavo dirbti į užsienį. Apie tai – ir jų daina. Rumunija dainuos antroje finalo dalyje.

Vengrijos atstovė Boggie tikino besijaučianti taip, lyg būtų nudirbusi sunkų ir svarbų darbą. Taip ji ir padarė – iškovojo savo šaliai vietą konkurso finale. Dainininkė pasakojo, kad jos daina yra apie taiką. „Aš tikrai manau, kad muzika gali pakeisti pasaulį. Muzika yra daug didesnė jėga nei karas“, – kalbėjo ji. Vengrija dainuos antroje „Eurovizijos“ finalo dalyje.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka

„Kai paaiškėjo rezultatai, aš verkiau. Labai džiaugiuosi, kad galėsiu jums dainuoti vėl. Jaučiuosi palaiminta“, – sakė Graikijos atstovė Maria Elena Kyriakou. Ji finale dainuos antroje renginio dalyje.

Estijos atstovai Elina Born ir Stigas Rästa irgi buvo atviri. „Taip, aš verkiau, kai sužinojau rezultatus. Aš labai emocionali mergina“, - šypsojosi Elina. Tuo tarpu Stigas dėkojo gerbėjams už palaikymą. Į pirmąjį konkurso pusfinalį estai atsinešė Suomijos vėliavą – taip norėjo parodyti savo simpatijas šios šalies atlikėjams. Estai dainuos pirmoje finalo dalyje.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka

„Manau, Gruzija manimi didžiuojasi. Tai daina apie gruzinus – jie kaunasi už laisvę. Jie labai nori būti Europos dalis“, - kalbėjo Gruzijos atstovė Nina Sublatti. „Manęs dažnai klausia, kodėl dainą pavadinau „kovotoja“. Mano šalis yra maža, aplink yra daug jėgų, norinčių mus sužlugdyti. Sunku paaiškinti, ką Gruzijai reiškia būti kovotoja. Mano šalis yra kovotoja per amžius“, - toliau politinių pareiškimų nesibodėjo ji. Gruzijos atstovė dainuos antroje pusfinalio dalyje.

Serbijos atstovė Bojana Stamenov pradėjo nuo padėkų. „Ačiū visiems už palaikymą. Jūs mane palikote be amo“, - sakė ji. Devintu numeriu pasirodžiusi atlikėja atskleidė, kad šis skaičius jai visą gyvenimą buvo sėkmingas, taip pat juokavo besistengianti būti panaši į Conchita Wurst – atsakinėdama į klausimus stengėsi išlaikyti gilų ir dėmesį patraukiantį žvilgsnį. Bojana dainuos pirmoje finalo dalyje.

Belgijos atstovas Loïc Nottet tikino, kad šis pusfinalis pareikalavo labai daug jo jėgų. „Tai buvo įtemptas konkursas“, - kalbėjo jis. Belgija „Eurovizijos“ finale atsiduria retai, todėl atlikėjui iškovoti vietą čia – didelė garbė. „Man patinka „Eurovizija“, nes čia reikia tik klausytis savo širdies ir muzikos. Labai džiaugiuosi, kad galėjau atstovauti Belgijai. Šiandien už mano nugaros stovėjo visa šalis“, - sakė jis. Belgija pasirodys pirmoje finalo dalyje.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius