Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialiai 15min.lt iš Oslo: didysis „Eurovizijos“ finalas – kur kitąmet jis įvyks? (nuotraukos)

Šeštadienio vakarą Osle įvyks didysis „Eurovizijos“ finalas, kuriame dėl geriausios šių metų dainos titulo varžysis 25 šalių atstovai. Būtent šeštadienio vakarą paaiškės, kur kitąmet rinksis visi karščiausi „Eurovizijos“ gerbėjai.
 Armėnijos atstovė Eva Rivas
Armėnijos atstovė Eva Rivas / EBU nuotr.

Osle jau nuo pietų aplink „Telenor“ areną budi policija, keliai apriboti specialiai ženklais – jaučiama įtampa dėl didžiojo metų muzikos įvykio, įvyksiančio vakare.

Užsienio žurnalistai autobuse džiaugėsi, kad šiemet „Eurovizija“ sugrįžo prie tikrosios savo esmės, nes pernai Maskvoje, anot jų, rusai visaip bandė parodyti, kokie jie puikūs, rengė daug vakarėlių ir šou, buvo daug blizgesio ir pompastikos. Šiais metais norvegai nuėjo kitu keliu – visas dėmesys sutelktas į televiziją ir vaizdą, kuris skirtas milijonams žiūrovų. Tuo tarpu Osle ir „Eurovizijos“ miestelyje renginiai tik kuklūs ir neužgožiantys, pasak užsienio spaudos atstovų, tikrojo konkurso tikslo.

Šiais metais, priešingai nei pernai, vieno favorito nėra, todėl galimi įvairūs šio vakaro baigties scenarijai. Galbūt stiklinis mikrofonas ir geriausios dainos atlikėjo titulas atiteks gražuolei su stipriu balsu? Tokių šiais metais „Eurovizijoje“ netrūksta: tai ir Azerbaižano atstovė Safura, ir gruzinė Sofia Nizharadze, ir Ukrainos dainininkė Alyosha, ir Armėnijos dainininkė Eva Rivas, ir portugalė Filipa Azevedo...

Galbūt Europos žiūrovų daugumą pavergs kiek brandesnė ir pilnesnė atlikėja, pavyzdžiui, Hera Björk iš Islandijos ar daug gerbėjų Osle turinti Airijos atstovė Niamh Kavanagh?

O gal praėjusių metų „Eurovizijos“ tradicijos tęsis ir abejingų nepaliks saldus berniukas – belgas Tomas Dice'as, norvegas Didrik Solli–Tangen, Jonas Lillygreen iš Kipro ar Harel Skaat iš Izraelio?

Įsimintinų melodijų dainos taip pat pretenduoja tapti metų geriausia – tai ir Voketijos atstovės Lenos daina, kurią jau pamėgo įvairių šalių radijo klausytojai, ir Danijos dueto „Chanée & N'evergreen“ kūrinys su įsimintu priedainiu.

Visos spėlionės užsibaigs jau šeštadienio vakarą, kai savo balsus atiduos Europos žiūrovai ir komisijos nariai. Už ką balsuosite jūs – dalyvaukite mūsų apklausoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius