Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akvilė Kavaliauskaitė: „Nuotykiai su ekologišku kalkių valikliu – pabandžiau ir nustebau“

Man visada patiko lietuvių natūralisčių patarimai. Jeigu jau nusprendžia ką nors išvalyti, anot jų pačių, „be chemijos“, yra trys variantai: soda, actas arba actas su soda. Dar kartais – ūkinis muilas.
Ekologiškas skalbimo skystis su levandomis
Ekologiškas skalbimo skystis su levandomis

Vieną dieną mane buvo apėmusi silpnumo akimirka, taigi nutariau iššveisti vonią actu. Prakeikiu aš tą dieną ir tą sumanymą. Nemoku apsakyti to dvoko, kuris pasklido po namus. Toks kvapas galėtų veikti kaip prevencija nuo vagių. Jį užuodę, ilgapirščiai bėgtų nuo jūsų buto kuo toliau ir patys pasiduotų policijai. Lietuvoje įsivyrautų teisingumas, ramybė ir meilė. 

Jau savaitę gyvenu ekologiškai su livinn.lt. Atėjo laikas apsikuopti. Juk net valgant sveiką maistą, reikia išsiplauti indus, skalbti drabužius ir valyti kalkes nuo kranų. Su actu jau neprasidėsiu! Livinn.lt davė ekologiškų valymo priemonių. Aišku, labiausiai norėčiau, kad už mane namus valytų klusni tarnaitė iš Šiaurės Korėjos, kuri nemoka jokios kalbos, ir net negali pasiskųsti. Bet, deja, kol kas tvarkausi pati. 

Asmeninio albumo nuotr./Akvilė Kavaliauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Akvilė Kavaliauskaitė

Atsukau didžiulį butelį ekologiško skalbimo skysčio su levandomis iš „Almacabio“. Be fosfatų. Be gyvulinės kilmės sudedamųjų dalių. Dėmesio, veganai, tinka net jūsų nuo bado trapioms rankytėms. Galima skalbti ir rankomis, ir automatine mašina.

Perskaičius informaciją etiketėje, atrodo, kad šis skystis atsirado iš švento prasidėjimo. Sudėtyje yra iš kokosų išgauto muilo – skamba panašiai, kaip iš žibučių išspaustas dyzelinas. 

Kvapas labiausiai primena muilo burbulus, ne per daug saldus, neerzina. Rankomis skalbia tik vergės. Sugrūdau drabužius į mašiną ir laukiau, kas bus. Skalbinius ištraukiau minkštus ir kvepiančius, nors jokio minkštiklio nenaudojau.

Žodžiu, skalbiklis patiko. Tiesa, neišsiaiškinau, kaip „Almacabio” skysčiui sekasi naikinti dėmes. Dėmėtų drabužių neturėjau, o pilti ant suknelės kečupą vien tam, kad pažiūrėčiau, ar dėmės pranyks, nebūtų protinga.  

Livinn.lt man įdėjo ir „Almacabio“ indų ploviklį. Pasakysiu, kodėl jis man patiko. Jis – bekvapis. Jau išsigandau, kad prisiuosčius visokių ekologiškų dalykų, man žiedadulkėmis užsikimšo nosis. Bet ne. Etiketėj aiškiai parašyta: „Be kvapų ir eterinių aliejų. Ekologiškas.“ Na, ir kaip visada, man labai patinka tos sveikų produktų etiketės, kuriose nesamų ingredientų daugiau negu esamų. Be enzimų, fosfatų, alergenų, optinių baliklių, be naftos chemijos.

Žodžiu, be visko, kas galėtų kenkti. Turbūt tą ploviklį galima skiesti vandeniu ir gerti vietoje jaunystės eliksyro, bet nebandžiau. Konsistencija – normali, kaip bet kokio kito ploviklio, gal vos skystesnis. 

Užpurški, palaikai porą minučių, nuvalai, ir... viso gero, mielos kalkių nuosėdos. 

Užpyliau ant kempinės. Greitai suputojo. Kad prasčiau plautų, taip pat nepastebėjau. Žodžiu, tas pats įprastas daiktas, tik ne toks nuodingas. 

Švaros dieną baigiau vonios blizginimu. Nekenčiu šveisti, todėl visą gyvenimą perku valiklius, kurie tokie stiprūs, kad jais nupurškus Labanoro girią, ji per naktį virstų gūdžia dykyne be nė vieno gyvo padarėlio. 

Ekologiškas kalkių valiklis iš „Almacabio“
Ekologiškas indų ploviklis ir kalkių valiklis

Ekologiškas kalkių valiklis iš „Almacabio“ rūgštoko kvapo, bet nedvokia kaip įprasti valikliai ar juo labiau teksto pradžioje aprašytas actas. Taip pat su daugybe nesamų ingredientų. 

Pabandžiau ir nepatikėjau. Kalkių pėdsakus pašalino ne ką prasčiau už tuos žudikiškus valiklius. Plytelės, vonia ir kranai sužvilgo kaip reklamoj. Užpurški, palaikai porą minučių, nuvalai, ir... viso gero, mielos kalkių nuosėdos. 

Taigi, bent kol kas gyventi ekologiškai man visai sekasi. Bet jeigu ims nesisekti, nemeluosiu. Kitas įrašas bus apie kosmetiką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius