Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apatinių drabužių modelis Jocelyn Binder: kaip ji atgaivino karjerą po krūties vėžio

Amerikietė Jocelyn Binder – tikras įkvėpimas daugeliui krūties vėžiu sergančių moterų. Sužinojusi, kad serga šia klastinga liga, apatinių drabužių modelis nepalūžo ir po gydymo sėkmingai tęsia karjerą. Savo istoriją Jocelyn Binder papasakojo portalo „Thought Catalog“ žurnalistui Shawnui Binderiui.
Jocelyn Binder
Jocelyn Binder / „Instagram“ (Alfred Reyno Photography) nuotr.

Modelio karjerą Jocelyn Binder pradėjo prieš dešimt metų, kai jai buvo 15. Daugiausia ji dirbdavo kaip apatinių drabužių ar maudymosi kostiumėlių modelis, ji taip pat yra buvusi „Playboy“ zuikučiu. Merginai netrūko pasitikėjimo savimi ir noro kuo daugiau pasiekti.

Tačiau 2013-ųjų kovą Jocelyn Binder sužinojo, kad serga krūties vėžiu – tai jaunai manekenei, kurios kūnas buvo jos darbo įrankis, buvo tikras smūgis.

„Instagram“ nuotr./Jocelyn Binder 2013-ųjų rugsėjį
„Instagram“ nuotr./Jocelyn Binder 2013-ųjų rugsėjį

„Visą laiką buvo labai baisu, bet stengiausi išlikti pozitvi. Kalbėdama su žmonėmis stengdavausi pašvelninti situaciją sakydama, kad niekam nereikia krūtų tam, jog išgyventų – krūtys ne gyvybiškai svarbus organas“, – pasakojo daili mergina.

Jocelyn Binder neslepia, kad tą akimirką, kai sužinojo serganti vėžiu, iš karto pagalvo, kad jos kaip modelio karjera baigta: „Pamaniau: ką gi, bent jau buvo smagu“.

Vėžys buvo tik vienoje manekenės krūtyje, tačiau ji nusprendė pašalinti abi. „Pirmiausia norėjau išvengti dar vieno vėžio ateityje. Antra – norėjau, kad mano krūtys būtų kaip įmanoma simetriškesnės. Plastikos chirurgas man atkūrė krūtis lygiai tokio pačio dydžio ir formos kaip buvo prieš mastektomiją“, – atviravo Jocelyn Binder.

Po chemoterapijos, operacijų ir reabilitacijos mergina nusprendė pabandyti sugrįžti į mados pasaulį ir neslepia, kad tai buvo tikrai sunku. Dirbti modeliu ji vėl pradėjo prieš keletą mėnesių.

„Instagram“ nuotr./Jocelyn Binder fotosesijoje 2014-ųjų liepą
„Instagram“ nuotr./Jocelyn Binder fotosesijoje 2014-ųjų liepą

„Kad įgyčiau ryšių, nuolatinių klientų, užmegzsčiau santykius su fotografais ir agentais man prireikė daug metų. O kai atsiguliau į lovą keliems mėnesiams, viskas dingo. Laimei, per socialines medijas ir pastangas atgaivinti visus ryšius, pavyko vėl pradėti dirbti. Nuo tada, kai sugrįžau, kiekvieną mėnesį turiu vis daugiau darbo!“ – džiaugėsi manekenė. Tačiau tuo pačiu ji neslepia, kad jos išgyventa liga iš tiesų apsunkina galimybes gauti darbo.

„Niekas iš aplinkinių nepastebi, kad nešioju peruką, bet klientai į tai žiūri kaip į trūkumą, atrodau netobula. Kadangi jie ieško tobulo modelio, aš šiuo atveju prarandu taškus. Po operacijos man taip pat liko randų. Nors ne visiems savo klientams apie tai pasakau (nes kai kuriems produktams reklamuoti visai nereikia rodyti tų kūno vietų, kur yra randai), bet kitiems reikėtų daugiau laiko skirti mano nuotraukoms retušuoti... dėl to jie verčiau renkasi kitą kandidatę“, – neslepia manekenė.

„Instagram“ nuotr./Jocelyn Binder su širdies draugu 2014-ųjų kovą
„Instagram“ nuotr./Jocelyn Binder su širdies draugu 2014-ųjų kovą

Jocelyn Binder stengiasi nepriimti tokio užsakovų požiūrio asmeniškai, tačiau neslepia, kad nelengva, kai randai ar kiti išvaizdos trūkumai yra tiesiogiai susiję su tavo pajamomis.

Jauna mergina džiaugiasi tapusi pavyzdžiu savo bendraamžiams ir drąsina vėžiu sergančius jaunus žmones: „Išlikite stiprūs – jūs esate kariai misijoje. Išlikite pozityvūs ir kovoje su liga bus džiaugsmingų akimirkų, pažadu. Ir jeigu esate iš mados pasaulio, prisiminkite: būti modeliu yra tai, ką tu darai, o ne kas esi. Neleiskite kitiems savęs pakeisti.“

Jocelyn Binder fotosesijos po ligos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius