Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar žinote, kiek kalorijų turi alkoholis?

Tyrimai rodo, kad dauguma žmonių nežino, kiek kalorijų turi alkoholis. Kaip praneša BBC, tyrime dalyvavo 2000 suaugusiųjų.
Kiek kalorijų turi alkoholis?
Kiek kalorijų turi alkoholis? / Photos.com

Keturi iš 10 žmonių nežinojo, kad taurė vyno turi tiek pat kalorijų (120) kaip gabalėlis pyrago ar kad pinta šviesaus alaus ir mažas dešros ritinėlis turi po tiek pat – 170 kalorijų.

Tokia apklausa buvo atlikta Anglijoje, kur Vyriausybė siekia suvaldyti žmonių gėrimo įpročius.

Sauliaus Žiūros/BFL nuotr./Alus
Sauliaus Žiūros/BFL nuotr./Alus

Sveikatos skyriaus atlikti tyrimai rodo, kad nuolatinis alaus gėrėjas, kuris įveikia penkias pintas per savaitę, t. y. 250 per metus, suvartoja tiek pat kalorijų, kiek smaližius, per tiek pat laiko  (12 mėnesių) sukertantis 221 spurgą. Reiktų pabrėžti, kad po išgertuvių daržnai valgomi nesveiki pusryčiai, taip pat padedantys priaugti svorio.

Vidutinis vyno gėrėjas, kuris per mėnesį suvartoja 2000 kalorijų, per metus gauna tą patį kalorijų kiekį kaip asmuo, per metus suvalgantis papildomus 38 jautienos kepsnius.

Sveikatos apsaugos ministras Philas Hope'as sakė: „Reguliariai išgeriant daugiau nei rekomenduojama dienos norma galima padaryti įtaką mūsų sveikatai ir liemens linijai. Ne tik alkoholyje esančios kalorijos gali paveikti jūsų svorį, bet ir riebus maistas, jeigu jo suvalgoma per daug.“

Heatheris Caswellas iš britų maisto fondo pridūrė: „Dauguma žmonių atsisakytų išgerti pilną stiklinę grietinės, bet prieš išgerdami porą pintų pamiršta du kartus pagalvoti, nors kalorijų kiekis panašus. Taigi ilgainiui besaikis alkoholio vartojimas, tikėtina, lems svorio augimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius