-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštuonios priežastys, dėl ko verta miegoti nuogai

Įsliuogti į patalus visiškai nuogai ne tik seksualu, bet ir labai naudinga! Sužinokite aštuonias priežastis, dėl ko tikrai verta atsisakyti pižamos ir miegoti nuogai.
Nuoga moteris lovoje
Nuoga moteris lovoje / 123RF nuotr.

1. Palengvėjimas. Kas savaitę tau reikia skalbti mažiau drabužių, nes naktį jų tiesiog nenešioji, ir dar nereikia leisti pinigų pižamoms ar naktiniams. 

2. Tai skatina neapsileisti. Kai nuolat būni apsivilkusi pižamą, labai greitai gali apsileisti... Kai kurie žmonės turi įprotį apsivilkti pižamą vos tik grįžta namo iš darbo! O tada pamažu tampi žmogumi, kuris visą laiką yra įlindęs į pižamą ir nebekiša nosies iš namų, nes juk jau persirengė dieninius drabužius. Jeigu miegi nuoga, tai reiškia, kad negali būti pasiruošusi lovai iki iš tikrųjų neini į lovą – taip ilgiau būni apsirengusi gražiais drabužiais ir gali daugiau visko nuveikti.

3. Savivertė. Būdama nuoga pradedi jaustis patogiai savo kūne – o kai tampi patenkinta savo kūnu, pradedi ir elgtis labiau pasitikėdama savimi, tai tave daro laimingesnę, tave pradeda labiau mėgti aplinkiniai.

Fotolia nuotr./Moteris
Fotolia nuotr./Moteris

4. Stiprini santykius su partneriu. Nėra nieko, kas galėtų pakeisti jūsų odos kontaktą – liesdamiesi nuogi jūsų kūnai gamina hormoną oksitociną (kuris padidina laimės jausmą, sumažina stresą, kraujo spaudimą) ir stiprina jūsų ryšį. O štai naktiniai drabužiai užkerta kelią odos kontakui ir trukdo pasisavinti oksitocino teikiamą naudą.

5. Dažnesnis seksas. Tarp tavęs ir tavo partnerio juk nieko nėra – jokių nereikalingų drabužių. Tai (ir, aišku, vizualinis efektas...) neabejotinai paskatina dažniau mylėtis.

6. Geriau miegi. Dingsta nemalonūs pojūčiai kaip veržimas, tempimas, nebepabundi dėl nepatogiai sugulusių naktinių drabužių. Taip pat neperkaisti (juk kaip sunku miegoti, kai karšta...) ir laikosi natūrali kūno temperatūra.

7. Gerėja odos būklė. Naktis yra vienintelis metas, kai visa tavo kūno oda gali kvėpuoti. Kai kurie žmonės, kuriuos kamuoja spuogai ant įvairių kūno vietų, atsikrato šios problemos vos pradėję miegoti nuogi. Taip pat labai naudinga leisti savo intymiajai vietelei pakvėpuoti – juk visą laiką ji būna paslėpta po kelnaitėmis, negauna jokio šviežio oro, taigi tokios oro vonelės labai naudingos.

8. Lėčiau senstama. Kai esi su naktiniais drabužiais, tavo kūno temperatūra yra aukštesnė nei būtų natūraliai, o tai skatina senėjimo hormoną. Jeigu naktį tavo kūno temperatūra būtų natūrali, t.y. nei kuo nors užsiklotum, nei apsirengtum, tai raukšlės pradėtų rastis vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius