-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražių ir sveikų plaukų paslaptys

Provansas yra pilnas nuostabių ingredientų. Daugybė kvapų sukasi galvoje, kai girdime sakant šį žodį. Aromatai įtakoja mūsų elgseną, o tai yra aromatologijos esmė. Aromatologija gali būti apibūdinama kaip mokslas apie kvapų įtaką mūsų elgesiui. Ji skatina naudotis šių mažų gamtos stebuklų teikiama nauda, naudoti juos kasdieninėse grožio priemonėse, kurios užtikrintų geros jausenos pojūtį.
L‘OCCITANE
L‘OCCITANE / Partnerio nuotr.

Prieš 40 metų L‘OCCITANE sujungė eterinius aliejus su aromatologijos principais ir sukūrė plaukų ir kūno priežiūros produktų kolekcijas. Produktai su penkiais eteriniais aliejais, sąveikaujančiais tarpusavyje, efektyviai rūpinasi jūsų oda bei gera savijauta.

Partnerio nuotr./L‘OCCITANE
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE

Eterinių aliejų galia

Eteriniai aliejai – tai labai lakūs įvairių augalų komponentai, išgaunami distiliacijos ar šalto presavimo būdu iš biologiškai patikrintų augalinių žaliavių bei gamtoje augančių ekologiškai švarių laukinių augalų. Kiekvienas jų išsiskiria tik jam būdingu aromatu. Aliejų efektyvumo išlaikymui būtina juos apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių poveikio bei salyčio su oru. Eterinių aliejų distiliavimas – tai ilgas ir sunkus procesas. Norint išgauti 1 litrą kokybiško eterinio aliejaus, gali prireikti net kelių tonų augalų. Turintis daug veikliųjų medžiagų net ir mažas eterinio aliejaus lašelis yra labai veiksmingas ir vertingas. Norint išgauti vieną ar kitą reikalingą eterinį aliejų, augalus būtina atidžiai atrinkti. Eteriniai aliejai teigiamai veikia ne tik žmogaus kūną, jo savijautą, bet ir energetiką, taip pat padeda atgauti jėgas, atsikratyti įvairių negalavimų bei neigiamų emocijų.

  • Atsiminkite, kad aromatas atsiskleidžia ne iš karto. Labai svarbu išmokti teisingai „klausytis” aromato.
  • Atkreipkite dėmesį, kad gryno eterinio aliejaus negalima tepti ant odos. Iš pradžių būtina jį sumaišyti su augaliniu aliejumi ar kitu pagrindu.
  • Eteriniam aliejui patekus į akis, jų neplaukite vandeniu. Geriau naudokite augalinį aliejų.
  • Eterinių aliejų mišinys gali būti sudarytas iš ne daugiau kaip 5 komponentų.

Daugelis L‘OCCITANE produktų yra papildyti eteriniais aliejais, tarp jų ir plaukų priežiūros produktai, kurie buvo pradėti kurti dar 1976 metais. Tyrinėjant ir tobulinant produktų formules, sujungus vienus ar kitus eterinius aliejus, produktai tapo dar efektyvesni. Skirtingose aromatologijos produktų kolekcijose naudojami skirtingi penkių eterinių aliejų deriniai, kurie yra skirti įvairiems plaukų tipams. L‘OCCITANE patirtis aromatologijos srityje yra didžiulė!

Partnerio nuotr./L‘OCCITANE
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE

Plaukų sandara

Nors pats plaukas yra labai plonas, plauko struktūra yra labai sudėtinga. Plauko dalis, kuri yra virš odos paviršiaus, vadinama plauko stiebu, o plauko dalis, esanti po odos paviršiumi, – plauko folikulu. Plaukai auga iš folikulų, kurie yra maišo formos ląstelės struktūros, esančios po oda.

  • Kiekvieną dieną mes prarandame nuo 50 iki 100 plaukų;
  • Plauko šaknis odoje yra maždaug 4 mm ilgio;
  • Plaukai per mėnesį paauga maždaug 1 cm;
  • Turimas plaukų skaičius siekia nuo 100 000 iki 150 000;
  • Plaukų augimą veikia hormonai, temperatūra, apšvietimas ir maitinimas;
  • Sveiko žmogaus plaukai yra stori, blizgus, lankstus, tvirti, turi puikią išvaizdą ir gana greitai auga;
  • Jei asmuo nuolat patiria stresą, yra niūrus, apatiškas, prastai maitinasi, tada jo plaukai taip pat kenčia ir gali net pradėti anksti žilti arba slinkti.

4 žingsniai link sveikų ir žvilgančių plaukų

Norėdami džiaugtis sveikais ir žvilgančiais plaukais, turime juos tinkamai prižiūrėti:

  1. Trinkimas šampūnu. Pirmas gražių bei žvilgančių plaukų priežiūros žingsnis – trinkimas. Svarbu su šampūnu išplauti plaukus, pašalinti susikaupusius riebalus, nešvarumus, lako, putų ar kitų plaukų priežiūros priemonių likučius nuo plaukų ir galvos.
  2. Puoselėjimas kondicionieriumi. Po plaukų trinkimo šampūnu, būtina plaukus palepinti kondicionieriumi, kuris palengvina plaukų iššukavimą, suteikia plaukams blizgesio, apsaugo nuo karščio, atstato pažeistus plaukus, juos drėkina ir suteikia jiems šilko švelnumo.
  3. Puoselėjimas kauke. 2 ar 3 kartus per savaitę plaukus reikia puoselėti kauke, kurioje maitinamųjų ir atstatomųjų veikliųjų ingredientų koncentracija yra didesnė nei kondicionieriuje, todėl jos puikiai atstato plaukų spalvą, blizgesį, neleidžia išsišakoti plaukų galiukams, apsaugo nuo plaukų slinkimo bei juos pamaitina.
  4. Ypatinga priežiūra. Tai įvairios nenuplaunamos plaukų priežiūros priemonės: kremai, tonikai, purškikliai, esencijos, aliejai, koncentratai, kurios puikiai pamaitina, apsaugo nuo plaukų lūžinėjimo, vėlimosi, glotnina plaukus, rūpinasi banguotais plaukais, puikiai juos drėkina, palengvina iššukavimą.​​
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE

Plaukų priežiūros patarimai

  1. Pirmiausiai visada įkvėpkite šampūno aromato, tai jus maloniai nuteiks. Sukurkite putas ant plaukų ir pradėkite trinkti nuo sprando. Mažais sukamaisiais judesiais artėkite prie viršugalvio. Galiausiai labai gerai išskalaukite plaukus. Jei paprastai trenkame galvą 2 kartus, tai antrąjį kartą naudokite labai nedidelį kiekį šampūno, taip pašalinsite likusius nešvarumus, bet nesausinsite odos.
  2. Kondicionieriausnaudojimas po šampūno, tai tarsi kremo tepimas ant veido jį nusiprausus prausikliu. Prieš tepdamos kondicionierių, nusausinkite plaukus. Jei jūsų plaukai ilgi, naudokite retas šukas jam paskirstyti.
  3. Gerai išskalaukite šampūną ir kondicionierių, nes susigėrę jie pilkina plaukus ir jie greičiau susiriebaluoja.
  4. Gerkite 1.5 l vandens per dieną, valgykite maistą, kuriame yra baltymų, cinko, geležies ir vitamino B, tai kiaušiniai, lęšiai, žuvis, sėklos, riešutai, alyvos ir avokadas.
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE

Skirtingos plaukų priežiūros priemonės skirtingiems plaukų tipams

Slenkantiems ir lūžinėjantiems plaukams L‘OCCITANE sukūrė produktų liniją su 5 stimuliuojamaisiais eteriniais aliejais: rozmarinų, kiparisų, kanangų, kadagių, kedrų. Šie plaukų priežiūros produktai su amino rūgštimis stiprina ir apsaugo plaukus, atstato jų struktūrą bei apsaugo nuo slinkimo ir lūžinėjimo. Šią produktų kolekcija sudaro: šampūnas, kondicionierius, stiprinamoji esencija bei koncentratas. Įmasažavus stiprinamąją esenciją į galvos odą, pagreitėja mikrocirkuliacija, plaukai mažiau slenka. Jie nuo šaknų iki galiukų tampa stipresni ir gyvybingesni. Stiprinamasis koncentratas puikiai apsaugo plaukus nuo lūžinėjimo, jie sustiprėja, tampa švelnesni ir mažiau lūžinėja.

Partnerio nuotr./L‘OCCITANE
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE

Silpniems ir pažeistiems plaukams L‘OCCITANE siūlo atstatomąją plaukų priežiūros kolekciją su 5 eteriniais aliejais: šventagaršvių, levandų, snapučių, kvapiųjų kanangų ir saldžiųjų apelsinų. Šie produktai puikai atstato, stiprina ir apsaugo pažeistus, sausus plaukus. Jie tampa žvilgantys ir švelnūs, elastingi, mažiau lūžinėja. Šią produktų kolekciją sudaro šampūnas, kondicionierius, kaukė, raminamasis galvos aliejus, apsaugomasis purškiklis nuo karščio, raminamasis galvos aliejus ir stiprinamasis plaukų galiukų aliejus.

Partnerio nuotr./L‘OCCITANE
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE

Dažytų plaukų priežiūrai L‘OCCITANE sukūrė plaukų spalvą išsaugančią produktų kolekciją, kuri suteikia plaukams ypatingo švelnumo bei padeda išsaugoti ryškią plaukų spalvą. Kreminės konsistencijos produktai, kuriuose nėra sulfatų, puikiai apsaugo plaukų spalvą nuo išblukimo, o maitinamieji aktyvūs ingredientai suteikia sveikų plaukų išvaizdą. Švelnios kasdieninės priežiūros priemonės, papildytos eteriniais aliejais (snapučių, rozmarinų, kedrų, imbierinių citrinžolių ir bergamočių) ir vynuogių kauliuku ekstraktu, apsaugo jūsų plaukus ir atgaivina galvos odą. L‘OCCITANE, kurdama šią plaukų priežiūros kolekciją, pirmenybę teikė 6 papildomiems surfaktantams, išgautiems iš kokosų, kukurūzų ar cukraus, kurie švelniai trenka plaukus, nepažeisdami jų spalvos. Šią kolekciją sudaro šampūnas, kondicionierius ir kaukė.

Partnerio nuotr./L‘OCCITANE
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE

Aromatologijos gaivinamosios serijos produktai su penkiais eteriniais aliejais (mėtų, čiobrelių, greipfrutų, kedrų, levandų) bei valomuoju augalinės kilmės actu puikiai tinka normaliems, riebaluotis linkusiems plaukams. Šie gaivūs produktai, kurių sudėtyje nėra silikono, gaivina bei valo normalią bei riebaluotis linkusią galvos odą. Trenkant plaukus, pašalinami plaukus apsunkinantys likučiai, tad plaukai atsigauna, tampa gyvybingi bei žvilgantys. Šią produktų kolekciją sudaro šampūnas, kondicionierius, kaukė, gaivinamoji apsaugos priemonė nuo saulės bei gaivinamasis galvos tonikas.

Partnerio nuotr./L‘OCCITANE
Partnerio nuotr./L‘OCCITANE

Saugokite, puoselėkite, tinkamai rūpinkitės savo plaukais ir galvos oda ir visuomet džiaukitės sveikais, žvilgančiais, švelniais bei tobulai atrodančiais plaukais!

Daugiau L’OCCITANE produktų mūsų svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius