Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio eksperimentas: ar tikrai modeliai yra tobuli ir dėl nieko nekompleksuoja?

Mados pasaulis, žiniasklaida, net ir mes patys, kasdien pristatome pagražintas žmogaus versijas. Įsisukome į ratą, kuriame nuolatos ieškome tobulo, išskirtinio, stulbinančio grožio. To rezultatas kiek netikėtas – ieškodami kažko geresnio, tik pradedame jaustis blogiau.
Modelis
Modelis / Stop kadras

D.EFECT komanda nusprendė atlikti eksperimentą: pakvietėme į filmavimo studiją modelius ir kiekvienai jų uždavėme po paprastą klausimą: kokie tavo fiziniai netobulumai?

Rezultatas – štai čia:

VIDEO: Models are perfect. Or are they?

Nenustebsime, jei pasirodžius šiam klipui, pasipils komentarų lavina: „Bet juk jos vistiek gražios!“ arba „Kaip jos drįsta skųstis!“. Tačiau tai daug pasako apie mūsų keliamus begalinius reikalavimus sau ir kitiems. Net ir tos merginos, kurios dažnai yra kaltinamos dėl savo grožio ir tobulos išvaizdos kitoms moterims sukeliančios nepilnavertiškumo kompleksą, negali nustoti vardinti savo netobulumų. Jos nesijaučia kaip „tos tobulos manekenės iš reklamų“. Niekas taip nesijaučia.

Toks ir buvo šio eksperimento tikslas – parodyti, kad jūs esate gražūs būtent dėl to, kad esate netobuli. Grožis kyla iš išskirtinumo ir savitumo, o ne žiniasklaidos ar kitų industrijų mums į galvą įkaltų vienodų standartų.

Tikimės, kad šis video klipas jums suteiks komforto ir pasitikėjimo savimi, net jei tas efektas ir netruks amžinai – tik kelias minutes ar dienas. Pasistenkite nepamiršti, kad grožis nėra tipinis ir vienodas.

Apie D.EFECT

Dizainerė Eglė Žiemytė D.EFECT prekių ženklą įkūrė 2009 metais. Nuo pat pradžių kurdama kolekcijas Eglė ieškojo grožio netobulume. D.EFECT kuriamos kolekcijos yra skirtos moterims, kurios negali pakęsti uniformų ir iš minios išsiskiria savo unikalia asmenybe.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eglė Žiemytė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eglė Žiemytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius