Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžymybių grožio paslaptys – šarlatanizmas?

Norėdami išlikti patraukūs, netgi žymūs žmonės pasikliauja ne visai tradiciniais būdais. Pavyzdžiui, aktorė Megan Fox tikina, kad liesėti padeda actas, modelis Shilpa Shetty tvirtina, jog putojantys gėrimai skatina raukšlių atsiradimą, o Rodgeris Moore'as įsitikinęs, kad riebalai sukelia mirtinas ligas.
Cindy Crawford
Cindy Crawford, kaip ir Megan Fox ar Stacy Ferguson, įsitikinusi, kad actas ne tik išvalo organizmą, bet ir padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mokslininkai ir gydytojai susirūpino, kad pasaulio žvaigždės, naudodamosi užimama padėtimi, viešai skelbia susigalvotus būdus, kaip išlikti jauniems, liekniems, gražiems ir sveikiems. Specialistų nerimą kursto tai, kad visuomenė tiki dievukų skleidžiamu šarlatanizmu.

Pavyzdžiui „Transformerių“ žavigždė M.Fox, modelis Cindy Crawford ir grupės „Black Eyed Peas“ solistė Stacy Ferguson aukština actą ir tikina, kad jis turi liekninamųjų ir detoksikuojamųjų savybių. „Actas tiesiog visiškai išvalo kūno sistemą. Jis padeda numesti svorio. Tai labai efektinga, kai svorio priaugama susikaupus skysčiams per menstruacijų ciklą“, – kalbėjo M.Fox.

Tokį aktorės požiūrį kritikuoja britų dietologė Lucy Jones. Ji teigia, kad kūnas pats išsivalo, kai jam to reikia, ir kad nėra jokios stebuklingos piliulės ar formulės, kuri padėtų greitai atsikratyti nepageidaujamų kilogramų.

Ji taip pat kritikuoja aktorių R.Moore'ą, kuris tvirtina, jog riebalų vartojimas gali sukelti Alzheimerio ligą, diabetą, reumatinį artritą ir apskritai yra „skanus būdas prisišaukti mirtiną ligą“. L.Jones apie šį aktoriaus įsitikinimą sakė: „Nė vienas maisto produktas negali būti laikomas vieninteliu konkrečios ligos sukėlėju.“

Tuo tarpu aktorė G.Paltrow mano, kad žmogui labai pavojingi pesticidai, patenkantys į maisto produktus. Gydytojas Johnas Cherrie šį požiūrį įvertino taip: „Gwyneth praleido faktą, kad yra nustatyta dozė pesticidų, kuri mirtina. Pesticidų kiekiai maiste yra labai maži, todėl nėra jokios tikimybės, kad jie gali sukelti pavojų sveikatai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius