Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV išaugo įgimto sifilio atvejų skaičius

Jungtinėse Amerikos Valstijose stipriai išaugo įgimto sifilio atvejų skaičius, paskelbė Susirgimų kontrolės ir profilaktikos centras (CDC).
Mažylis
Mažylis / Photos.com

Kaip rašo lenta.ru, nedžiugią išvadą JAV medikai padarė išanalizavę 2003–2008 metais užregistruotus susirgimų atvejus. 2005–2008 metų laikotarpiu kūdikių, kuriems pirmaisiais gyvenimo metais nustatytas įgimtas sifilis, skaičius išauga apytiksliai ketvirtadaliu: 2005 metais užfiksuota 8,2 atvejo šimtui tūkstančių gimusių kūdikių, 2008-aisiais – 10,1 atvejo.

CDC medikų nuomone, šį augimą galima sieti su tuo, kad jei paanalizuosime 2004–2008 duomenis, pamatysime, kad net 38 procentais išaugo moterų, kurioms buvo diagnozuotas sifilis, skaičius. Labiausiai susirgimų padaugėjo tarp juodaodžių moterų, gyvenančių JAV pietuose. Tai savo ruožtu siejama su vartojamais narkotikais ir prostitucija.

Susirgimų kontrolės ir profilaktikos centro duomenimis, 2008 metais JAV buvo užregistruota 13,5 tūkstančio sifilio atvejų, t. y. 18 procentų daugiau nei 2007-aisiais.

Medikų teigimu, net 63 procentai sifilio atvejų nustatyti homoseksualiems vyrams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius