-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kampanija „Raudona suknelė“ Lietuvoje

Dauguma moterų nežino , kad visame pasaulyje jų pagrindinė mirties, o taip pat ir negalios priežastis yra širdies ir kraujagyslių ligos, t.y. koronarinė liga (miokardo infarktas) ir insultas.
„Lietuvos širdies asociacija“
„Lietuvos širdies asociacija“. / Lietuvos širdies asociacijos nuotr.
Temos: 3 Moteris ŽIV AIDS

Kiekvienais metais, koronarinė širdies liga ir insultas nusineša per 8 600 000 moterų gyvybių visame pasaulyje. Mirčių skaičius nuo širdies ir kraujagyslių ligų žymiai didesnis nei nuo vėžio, tuberkuliozės, ŽIV / AIDS ir maliarijos kartu sudėjus. Mirčių skaičius taip pat aštuoniolika kartų didesnis nei nuo krūties vėžio ir šešis kartus nei nuo ŽIV / AIDS.

Lietuvoje kiekvienais metais koronarinė širdies liga ir insultas nusineša per 13176 moterų gyvybių. Taip  pat moterų mirčių skaičius nuo širdies ir kraujagyslių ligų yra  3,57 kartų didesnis nei nuo vėžio. Tačiau širdies ligų ir insulto galima išvengti. Pirmasis žingsnis, siekiant gerokai sumažinti riziką – tai žinoti apie šią grėsmę sveikatai.

Moterims žymiai dažniau nei vyrams nediagnozuojamos ir negydomos širdies ir kraujagyslių ligos. Moterų supažindinimas su miokardo infarkto ir insulto dažniausiomis priežastimis, rizikos veiksniais ir simptomais yra pirmas žingsnis kovojant su šiomis ligomis ir tai gali išgelbėti daugelio moterų gyvybę.

Moterų širdies ligų ir insulto rizikos veiksniai:

  • aukštas kraujospūdis,

    didelis cholesterolio kiekis kraujyje,
     
  • cukrinis diabetas,
     
  • rūkymas,
     
  • mažas fizinis aktyvumas,
     
  • nesveika mityba, sukelianti nutukimą ir antsvorį.

„Raudona suknelė“  yra pirmoji tarptautinė švietėjiška kampanija Lietuvoje, skirta supažindinti moteris su širdies ligomis ir insultu ir užkirsti kelią šių ligų atsiradimui. Lietuvos širdies asociacija kartu su Pasauline širdies federacija siekia pagerinti moterų žinias apie širdies ir kraujagyslių ligas Lietuvoje.
Kampanijos „Raudona suknelė“  svarbiausia  žinutė yra ta, kad raudona suknelė  reiškia raudoną pavojaus signalą.  Suknelė –  tai tarptautinė moters įvaizdžio dalis, o raudona spalva  simbolizuoja sveikatą, gyvybę ir dinamiškumą ir tuo pačiu ji yra ir pavojaus signalo spalva.

Tikimės, kad kampanija padės moterų žudiką paversti moterų  sveikatos prioritetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius