-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterys apie Tarptautinę moters dieną (nuotraukos)

Paklausti, kokie ženklai pranašauja pavasarį, galime sakyti, jog tai parskrendantys vieversiai ar Užgavėnių blynai, bet, ko gero, dažniausias atsakymas – šaligatvius nuklojantys gėlių pardavėjai, į kibirėlius merkiantys raudonas tulpes.
Kovo 8-oji – Tarptautinė moters diena.
Kovo 8-oji – Tarptautinė moters diena. / Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr.

Kovo 8-oji – pavasarį skelbianti Tarptautinė moters diena, vis dar apsupta prietarų ir mitų. Prekybos ir pramogų centre „Ozas“ įsikūrusių ir moterų grožiu besirūpinančių parduotuvių bei salonų kolektyvas dalinasi, kuo jam ypatinga ši diena.

Moterų istorijos pamokos

Tarptautinę moters dieną laikantys tarybiniu atributu, ko gero, pamiršta, kad dar Antikos laikais moterys Graikijoje turėdavo ypatingą šventę, kai net karai būdavo nutraukiami tam, kad vyrai galėtų grįžti namo ir visą dėmesį skirti joms. Aksesuarais prekiaujančio salono „Miesto pulsas“ kolektyvo moterys juokauja, kad ši šventė – savotiškas iššūkis vyrams: nelepinę savo moterų visus metus, jie kaltę turi išpirkti per vieną dieną! Joms antrina ir dar vieno „Oze“ veikiančio papuošalų salono „Accessorize“ darbuotojos, metančios akmenėlį į vyrų daržą – pastarieji dažnai manantys, jog apipylę tulpėmis dėl to, kad taip daro visi, pradžiugins savo moteris lygiai taip pat, kaip padovanoję gėlių be ypatingos progos.

Prekybos ir pramogų centro Ozas nuotr./Kovo 8-oji  Tarptautinė moters diena.
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr./Kovo 8-oji – Tarptautinė moters diena.

Dar vienas svarbus Moters dienos istorijos aspektas – XX a. pradžioje būtent kovo 8-ąją Jungtinėse Amerikos valstijose vykdavę protestai, kuriuose tūkstančiai moterų reikalaudavo trumpesnių darbo valandų ir geresnių sąlygų dirbant. Tai prisiminusios laikrodžių gausa išsiskiriančio salono „Miesto pulso“ darbuotojos priduria, kad ir mūsų dienomis mieliausias moteriai laikas tas, kurį gali skirti sau, ir pataria vyrams, užuot čiupus tradicinį tulpės žiedą, dovanoti laikrodį taip nušaunant kelis zuikius: „Moteris bus laiminga ir niekada nevėluos į pasimatymus“, – šypsosi salono vadovė A. Pivoriūnienė.

Svarbu priminti, kad pagrindinė Moters dienos idėja – troškimas parodyti moterų solidarumą ir kovą siekiant lyčių lygybės ir lygių galimybių. Nenuostabu, kad pirmosios šią šventę pradėjo švęsti būtent feministiniais judėjimais garsėjančios šalys, tokios kaip Švedija, Danija ar Vokietija. „Šiuolaikiniam gyvenime moteris ir vyras bandomi sulyginti, vis mažiau erdvės lieka moteriškumui. Tokios šventės suteikia moteriai galimybę pasijusti ypatingai“, – teigia „Oze“ įsikūrusio soliariumų centro „Ergoline“ darbuotojos, dėdamos tašką istorijos pamokoje: Tarptautinė moters diena – teisė jaustis ypatingoms, drąsioms ir kovojančioms už save.

Erdvė moteriškumui

Paklausti, ar artėjant kovo 8-ąjai jaučia padidėjusį moterų poveikį puoštis ir gražintis, parduotuvių kolektyvai vieningai linksi galvą, sakydami „taip“. Štai grožio salono „Salon +” darbuotojos teigia: „Kiekvienais metais sulaukiame antplūdžio klienčių, kurios nori pasigražinti, netgi pasikeisti, būtent prieš šią dieną“. Žinoma, nesunku rasti tam visiškai paprastą paaiškinimą: ko gero, kovo 8-ąją moterys į grožio saloną lekia skubėdamos ne pasikeisti, bet pasinaudoti 20% nuolaida, kuri tradiciškai tą dieną taikoma visoms salono klientėms. Savo klientes pasiruošęs džiuginti ir „Oze“ veikiantis dienos SPA centras „Eslauda“, šiemet dovanojantis 50% nuolaidą visoms kirpimo paslaugoms.

Prekybos ir pramogų centro Ozas nuotr./Kovo 8-oji  Tarptautinė moters diena.
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr./Kovo 8-oji – Tarptautinė moters diena.

Soliariumų centro „Ergoline“ darbuotojos padidėjusį moterų norą gražintis sieja ne tik su kovo 8-ąja, bet ir su žiemos pabaiga, taip primindamos dar vieną pavasario pranašą – grožį: „Kiekvienoje moteryje užkoduotas noras būti gražia. Prieš Tarptautinę moters dieną, kaip ir visą pavasarį, saulės studijose visada padaugėja norinčiųjų pasigražinti. Todėl niekada nesuklysite padovanoję jai grožio procedūrą arba šilumą ir saulę“ . Arba gėlių – būtent tradicinėmis tulpėmis Tarptautinę moters dieną prekybos ir pramogų centras „Ozas“ sveikins savo lankytojas. Ir kaip nesijausi ypatinga, kai visa aplink šaukte šaukia, kad esi tikra moteris?

Užsakymo nr. AKI 20110301

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius