Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudonas vynas ir vėžio pavojus

Bet kokio alkoholio vartojimas (įskaitant alų, vyną ir likerį), pasak naujo tyrimo rezultatų, didina galimybes susirgti krūties vėžiu.
Raudonas vynas
Raudonas vynas / Photos.com

Nors anksčiau buvo teigiama, kad raudono vyno taurė per dieną kaip tik mažina tikimybę susirgti krūties vėžiu, specialistai tikina, kad vynas nėra išimtis ir veikia taip pat kaip bet kuris alkoholis, rašo CNN.

„Jei moteris renkasi raudoną vyną, ji tai turėtų daryti dėl to, kad jai patinka skonis, o ne todėl, kad tokiu būdu ji tikisi sumažinti krūties vėžio riziką“, – neabejoja Polly Newcomb iš Vėžio tyrimų centro Sietle.

Jos teigimu, vynas gal ir yra sveikas, tačiau tikrai nepadeda apsisaugoti nuo vėžio. Tuo tarpu, įrodyta, kad alkoholio vartojimas padidina riziką susirgti krūties vėžiu.

Tai mokslininkai bandė įrodyti pasitelkdami statistiką. Apklausę apie 14 tūkstančių moterų (pusę sergančių vėžiu, o pusę ne), jie nustatė, kad kur kas daugiau sergančių moterų vartojo alkoholį, ir kuo daugiau jį vartojo, tuo labiau didėjo susirgimo rizika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius