Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgaliai žmones veikia tiesiog stebuklingai

Tai, ką žmonės jau žinojo seniai, mokslininkai tai tik neseniai patvirtino, kad savaitgaliais žmonės jaučiasi sveikesni ir laimingesni.
Moteris
Moteris / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Nuotaika Darbas

Psichologai sako, kad “savaitgalio sindromas” atsiranda dėl laisvės, kai žmonės gali rinktis, ką jie nori veikti, ir būti su tais, kuriuos myli.

Profesorius Richardas Ryanas, kuris vadovo tyrimui, sakė: “Netgi tie darbuotojai, kurie užima aukštas pareigas yra laimingesni savaitgalio metu. Mūsų rezultatai tik pabrėžia, koks svarbus žmogui yra laisvas laikas.”

Tyrimo metu buvo stebimi žmonės nuo 18 iki 62 metų, kurie dirbo mažiausiai 30 valandų per savaitę. Dalyviai turėjo užpildyti trumpą anketą, apibūdinančią, ką jie veikė, įvertinti teigiamus ir neigiamus jausmus, kuriuos patyrė. Jie taip pat turėjo pranešti apie fizinius negalavimus, kuriuos sukėlė įtampa, tokius kaip galvos skausmai, virškinimo problemos, respiracinės bėdos ar energijos trūkumas.

Rezultatai atskleidė, kad vyrai ir moterys protiškai ir fiziškai geriau jaučiasi savaitgalį. Jie jautėsi geriau nepriklausomai nuo to, kiek pinigų jie uždirba ir kiek valandų jie dirba ar kokį jie turi išsilivanimą.

Netgi nesvarbu, ar žmonės yra vieniši ar vedę, gyvena kartu ar yra išsiskyrę, jie visi jaučiasi geriau savaitgalį. Tyrėjai teigia, kad, palyginti su darbo dienomis, žmonės jaučiasi savaitgalį geriau, nes jie yra mažiau kontroliuojami ir turi daugiau laisvės. Be to, jie daugiau laiko gali skirti draugams, šeimai ar artimiems žmonėms.

Taigi savaitgalis daro stebuklus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius