Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šventinis stilius“: kaip prisijaukinti ilgą suknelę?

Modernusis gyvenimo tempas kurį laiką buvo nuslopinęs mūsų norą dėvėti išraiškingus ar tariamai nepakankamai patogius drabužius ir susiaurinęs mūsų garderobo fantazijos ribas iki kelnių, tamprių bei kitų lengvai krentančių ir kūno formų neakcentuojančių apdarų. Bet dabartinė miesto moteris ar mergina yra pavargusi nuo šios rutinos veidrodyje ir trokšta būti unikali, pastebėta. Ji – pripažinta ir gerbiama, jai nebereikia kovoti už savo pozicijas tarp vyrų, tad ji nebebijo būti moteriška, tiek kasdienybėje, tiek ir ypatinga proga.
Šventinė ilga suknelė
Šventinė suknelė / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Mada Grožis

Mada yra unikali meno sritis –  ji mus supa, kad ir kur bebūtume, bet kartu ji sukuria iliuziją, gebančią atitraukti nuo realybės.  

Tikiu, moterys tiesiog instinktyviai nori dėvėti sukneles. Nuo mažens svajojame apie išleistuvių, tuomet vestuvių apdarus. Žavimės pribloškiančiais kadrais apie holivudiškąjį raudoną kilimą ir trokštame kada nors atrodyti taip, kaip ir mūsų favoritai.

Marija Palaikytė
Marija Palaikytė

Reikia pripažinti, lietuviai iš prigimties visose srityse yra neįtikėtinai ambicingi! Mes norime ne tik pasivyti geriausius, bet ir pralenkti juos! Ši taisyklė galioja visur: tiek sporto, tiek muzikiniame, tiek kultūriniame ir žinoma – mados pasaulyje. Ar pavyksta, ar ne, tai jau kitas klausimas, bet noro ir užsispyrimo tikrai nestokojame!

Tad vestuvės jau nebėra vienintelė proga pasipuošti žemę siekiančia suknele!  Manau, kad esame pasiruošusios prisijaukinti šį išskirtinos reikšmės apdarą ir realiame gyvenime. Ir būtent taip pasitikti Naujuosius!  

Mada nėra patogi ir tuo labiau to patogumo nereikėtų ieškoti šventiniam periodui skirtuose apdaruose. Be to, reikia pripažinti, jog išskirtiniai, o ypač žemę siekiantys apdarai yra daugmaž vienkartiniai arba mažų mažiausiai sunkokai pritaikomi antrą kartą…. Tačiau tai yra svajonės kaina. Svajonės, siekiant stingdančio moteriškumo bei rafinuotos elegancijos išaukštinimo, kas ir turėtų būti tikrojo seksualumo sinonimai.

Ilga suknelė – tik aukštoms merginoms?

Vyrauja mitas, kad ilga suknelė yra skirta tik aukštai moteriai ar merginai. Šis žemesnių moterų kompleksas gimsta iš nuolatinio savęs lyginimo su kitomis, o ypač su ant podiumo drabužius demonstruojančiom laibom manekenėmis.

Taip, ant dangų siekiančių grakščių kūnų ilgos suknelės atrodo puikiai, bet net ir būdama žemesnė, tačiau kupina pasitikėjimo savimi bei charizmos, atrodysi ne ką prasčiau nei dauguma coliukes primenančių, bet įspūdingų apdarų nevengiančių holivudiškojo raudonojo kilimo žvaigždžių.

Šventinė ilga suknelė
Šventinė ilga suknelė

Man viena iš svarbiausių mados taisyklių yra „atrodyti laiku ir vietoje“! Tad nepakanka norėti dėvėti žemę siekiančius apdarus, tam reikia ir neeilinės aplinkos. Iki Naujųjų dar yra laiko, taigi būsimo įvaizdžio formavimas turėtų būti glaudžiai susijęs ir su būsimos šventės vietos pasirinkimu.

Laikysena – įvaizdžio sėkmės dalis

Bet jei jau pasisekė viską suderinti – laikas pagalvoti ir apie savo manieras. Įspūdingas rūbas įpareigoja ir elgtis atitinkamai. Kaip mados guru ir nepailstantis moteriškumo garbintojas italų dizaineris Valentino akcentavo – svarbu ne tik atrodyti, bet ir būti tikra moterimi!

Be galo svarbi Jūsų įvaizdžio sėkmės dalis yra laikysena – ištiesta nugara, ilgas kaklas ir tiesus žvilgsnis! Bet net ir pailsus ar tiesiog prisėdus prie vakarienės stalo mūsų drabužis mus įpareigoja nesusmukti, kaip prie jaukaus židinio ar mėgstamos televizijos programos, o sėdėti grakščiai.  Vaikščioti reikėtų mažais žingsneliais – ir ne tik dėl grožio, bet ir dėl saugumo – juk pačiai užlipti ant savo suknelės tikrai nesinorėtų!

Šventinė ilga suknelė
Šventinė ilga suknelė

Šiais metais siūlyčiau prisiminti jaukų ir prabangų aksominį įvaizdį, taip pat dažni romantiškieji bei paslaptingai seksualūs nėriniai, o prieskonio suteikia vis dar madingos odos detalės. Be abejo, išlieka nemarus ir nepakeičiamas šilkas. Audinių apdirbimo galimybės yra pasiekusios neįtikėtinas aukštumas, nėrinių efektas gali būti išgautas net ir iš odos.

Šventinis periodas – tai laikas, kai galima nevengti aukso ar sidabro spalvų bei įvairių žėrinčių detalių: karoliukų, žvynelių ir t.t. Taip pat puikiai tinka raudonos, ypač bordo, smaragdo arba samanų žalios bei šių metų topo – mėlynos deriniai. Be ryškių spalvų taip pat galima rinktis balsvą, šerkšno spalvos apdarą.

Ilga suknelė yra toks išskirtinis rūbas, jog nereikalauja gausybės papildomų akį rėžiančių aksesuarų, be to ji suteikia galimybę rinktis mūsų pėdų ir geros nuotaikos nežudančius žemakulnius. Tačiau šis įvaizdis reikalauja skirti daugiau dėmesio šukuosenai bei makiažui! Nes kitaip įspūdis bus neišbaigtas bei netvarkingas. Šukuosenų ir makiažo tendencijas šventiniam vakarui aptarsime artimiausiu metu, kituose „Šventinio stiliaus“ straipsnių ciklo patarimuose.

Tam, kad šventinio vakaro metu atrodytumėme pritrenkiančiai, visgi negana įspūdingos suknelės. Pasitikėjimas savimi yra itin svarbus, norint nelikti užgožtai savo pačios apdaro! Ilga suknelė tikrai nėra skirta moteriai, kuri savęs nemyli. Šis drabužis garantuoja, jog būsite pastebėta, tad turite gebėti nuoširdžiai tuo dėmesiu mėgautis!

Šilčiausi linkėjimai,
Marija Palaikytė

Šventinė ilga suknelė
Šventinė ilga suknelė

P.S. Už fotosesijoje įamžintus įspūdingus apdarus dėkojame stilingajam „Boho Chic Boutique“  ir „Tiulio fėjai“, už aksesuarus – Rasai Juškevičienei („RASA accessories“) ir „Boho Chic Boutique“. Fotografuota jaukiajame „DBV Antik“ ir „Senamiesčio šokoladinėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius