Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikslus laikas, kada geriausia valgyti, jeigu norite greičiau numesti svorio

Naujas tyrimas atskleidė, kad dietos besilaikantys žmonės turėtų rūpintis ne tik tuo, ką ir kiek valgo, bet ir kada tai daro, rašo dailymail.co.uk.
Sveika mityba
Sveika mityba / Fotolia nuotr.
Temos: 3 Laikas Dieta Mityba

Tyrimas atskleidė patį optimaliausią laiką, kada reikėtų valgyti pusryčius, pietus ir vakarienę, kad tai būtų naudingiausia jūsų kūnui.

Štai pusryčius reikėtų valgyti tarp 7 ir 7.30 val. geriausia – 7.11 val.

Pietus geriau valgyti anksčiau, o ne vėliau, taigi stenkitės jų neatidėti per ilgai – geriausia pietauti tarp 12.30 ir 13 val., o pats optimaliausias laikas – 12.38 val.

Vakarieniauti nerekomenduojama vėliau kaip po 19 val. Reikėtų suspėti tai padaryti tarp 18 ir 18.30 val., o geriausia – 18.14 val.

Pusryčius valgyk kaip karalius, pietus – kaip princas, o vakarienę – kaip vargšas.

Kasdien su savimi patariama turėti kokių nors nekaloringų užkandžių – vaisių, trapučių, riešutų ar kt. Jie gelbės, jeigu išalksite prieš ar po pietų – jau verčiau užkąsti jų, o ne pajutus alkį griebtis bet kokio šokoladuko ar bandelės.

Vakarais žmonės yra mažiau aktyvūs, taigi daug ar vėlai prisivalgius rizikuojama, kad daugiau kalorijų virs riebalais ir nusės ant jūsų kūno – būtent todėl pagrindinis dienos maistas ir turi būti suvalgomas per pietus, o ne vakare.

Norintys numesti svorio žmonės klaidingai mano, kad atsisakę vieno ar kelių valgymų per dieną norimo rezultato pasieks greičiau. Vis tik tokiu būdu žmonės rizikuoja svorį numesti lėčiau arba iš viso nenumesti, nes nepavalgius pusryčių ar pietų, labiau išalkstama, todėl žmonės pradeda užkandžiauti kas po ranka papuola arba galiausiai per vakarienę prisivalgo per daug, o kaip minėta anksčiau, vakare dar tampame mažiau aktyvūs. Taigi tikrai naudingiau valgyti tris kartus per dieną, o ne vieną ar du.

Dietologai rekomenduoja laikytis šios taisyklės: pusryčius valgyk kaip karalius, pietus – kaip princas, o vakarienę – kaip vargšas. Tokiu principu išskaidžius per dieną suvalgomą maistą rezultatų pasieksite kur kas greičiau.

Fotolia nuotr./Kartais tenka lukterėti, kol ateis produktui „tinkamas“ metas.
Fotolia nuotr./Dietos besilaikantys žmonės turėtų rūpintis ne tik tuo, ką ir kiek valgo, bet ir kada tai daro

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius