-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aušra Maldeikienė pirmąkart šoko parašiutu: „Patiko, šokinėčiau ir šokinėčiau, bet brangu“

Savaitgalis ekonomistei Aušrai Maldeikienei (58) buvo ekstremalus. Pirmą kartą gyvenime ji pasiryžo atlikti šuolį parašiutu. Šeštadienį Marijampolės aeroklube A.Maldeikienė šoko iš 3 kilometrų aukščio net du kartus. Tiesa, pirmąjį šuolį apkartino nemaloni kruša.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė / Deivido Ragucko/Asmeninė nuotr.

Žmonės.lt ekonomistė, laidų vedėja A.Maldeikienė pasakojo, kad anksčiau nebūtų nė pagalvojusi, kad galėtų pasiryžti tokiai pramogai.

„Jeigu man kas nors ryte būtų pasakęs, kad man tai gali patikti, būčiau pasukinėjusi pirštą ties smilkiniu. Esu nekoordinuota, nemoku važinėti dviračiu – tokie dalykai man nesiseka. Tačiau po pusės metų bandymų mane galiausiai įkalbėjo“, – sakė A.Maldeikienė.

Kai jau išmetė mane iš lėktuvo, patekau į baisų debesį. Kruša trankė veidą, oras buvo klaikus.

Ji teigė, kad šis nuotykis nebuvo baisus: nesijaudino nei prieš šuolį, nei šuolio metu.

„Mane pačią labai nustebino, kad važiuodama į Marijampolės aeroklubą užmigau, nes tai nelabai panašu į žmogų, kuris bijo. Tada pagalvojau, kad pradėsiu bijoti, kai įlipsiu į lėktuvą. Bet baisu nebuvo. Tuomet, kai jau mane išmetė iš lėktuvo, patekau į baisų debesį. Kruša trankė veidą, oras buvo klaikus. 3 kilometrų aukštyje yra 0 laipsnių temperatūra, visas kombinezonas nuo krušos buvo šlapias. Tačiau ir tada baisu nebuvo. Galvojau, kad tai yra normalu“, – juokėsi A.Maldeikienė.

Asmeninė nuotr./Aušra Maldeikienė
Asmeninė nuotr./Aušra Maldeikienė

Dėl prastų oro sąlygų pirmojo šuolio nufilmuoti nepavyko, todėl šokti iš 3 kilometrų aukščio teko antrąkart.

„Kai nusileidau, operatorius priėjo ir pasakė, kad teks antrą kartą šokti parašiutu. Visi pataikė į tą debesį ir nieko kamerose nesimatė. Iš pradžių pagalvojau, kad jie juokauja, tačiau, pasirodo, ne. Apsisprendžiau šokti darkart. Nieko čia ypatingo, linksma juk ir tiek. Matosi debesys, žemė kažkur apačioje.... Tiesą pasakius, mane labai nustebino, kad nebijojau ir jokio adrenalino nepajutau. Studentams skaityti paskaitą yra baisiau ir kol nueinu iš kabineto iki auditorijos, gaunu daugiau adrenalino“, – tikino A.Maldeikienė.

Asmeninė nuotr./Aušra Maldeikienė
Asmeninė nuotr./Aušra Maldeikienė

A.Maldeikienės drąsa nustebino ir aeroklubo instruktorius. Jie teigė, kad nuo šiol ekonomistė galėtų užsiimti profesionaliu šuolių parašiutu sportu. Tačiau A.Maldeikienė abejoja, ar ateityje dar teks „paskraidyti“, nes šis malonumas nėra pigus.

„Man patiko, galėčiau tą daryti kasdien. Šokinėčiau ir šokinėčiau sau su dideliu malonumu. Bet tai yra brangu ir negaliu to leisti. Vienas šuolis kainuoja 5-6 geras užsienietiškas ir daug gerų lietuviškų knygų. Aš gerai pagalvosiu, kas yra įdomiau. Knygose gal net adrenalino daugiau, mintys kyla...“, – Žmonės.lt prisipažino A.Maldeikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius