Emilis Vėlyvis pranešė, kad Lietuva jau turi „Eurovizijos“ dainą

Nors šiųmetinis Europos dainų konkursas buvo sąlyginai neseniai, režisierius Emilis Vėlyvis jau turi nufilmuotą, „Eurovizijai“ skirtą kūrinį. Dainos choreografiją kūrė Gytis Ivanauskas. Tiesa, visus „Eurovizijos“ konkurso kokybinius standartus atitinkantį kūrinį žiūrovai išvys tik filme „Zero III“.
Kadras iš filmo „Zero III“
Kadras iš filmo „Zero III“ / Asmeninė nuotr.
Temos: 1 Emilis Vėlyvis

„Eurovizijos“ klipo, skirto filmui „Zero III“, filmavimas buvo nemažiau įspūdingas nei tikra nacionalinės dainos atranka. Kūrinys buvo repetuojamas ir filmuojamas dvi dienas. Dainą vertino komisija, sudaryta iš Vaidoto Baumilos, Jurijaus Smorigino, Ramūno Zilnio ir Justės Arlauskaitės-Jazzu. Gyčiui Ivanauskui scenoje talkino profesionalūs šokėjai – jo studentai. Gytis, kūręs šokio choreografiją, ant scenos repetavo drauge.

Paklaustas apie „Eurovizijos“ scenos filmavimą, Emilis Vėlyvis liko santūrus. „Nenoriu sugadinti reginio žiūrovams, todėl per daug neatvirausiu. Galiu pasakyti tik tiek – ekrane išvysite aukščiausio lygio pasirodymą, su kuriuo ne tik nepadarytume gėdos Lietuvai, bet ir pretenduotume mažiausiai į finalą“, – pasakojo režisierius.

Asmeninė nuotr./Kadras iš filmo „Zero III“
Asmeninė nuotr./Kadras iš filmo „Zero III“

„Tiesą sakant, viso „Eurovizijos“ konkurso iki galo taip ir nesu matęs. Tačiau tai netrukdė. Gal net atvirkščiai – leido be jokių išankstinių nusistatymų sukurti tokį reginį, nuo kurio nesinorėtų atitraukti akių nei akimirkai“, – kalbėjo E.Vėlyvis.

Aktorius ir choreografas Gytis Ivanauskas teigė, buvęs nustebintas režisieriaus požiūrio ir kūrybinės grupės profesionalumo. „Viskas buvo atidirbta iki detalių. Net sunku patikėti, kad vienai filmo scenai buvo skirta tiek dėmesio – daugiau nei 50 žmonių komanda, scena, kurios gali pavydėti net nacionalinis transliuotojas, fantastiški kostiumai. Jau net nekalbu apie specialiai filmui sukurtą dainą“, – įspūdžiais dalinosi G.Ivanauskas.

Asmeninė nuotr./Kadras iš filmo „Zero III“
Asmeninė nuotr./Kadras iš filmo „Zero III“

„Kai išgirdome finalinį režisieriaus „cut“, visi plojo atsistoję. Tai turbūt geriausias įvertinimas prisidėjusiems. Gaila tik vieno – kad šio kūrinio nepamatysiu iki pat filmo „Zero III“ premjeros“ , – teigė G.Ivanauskas.

Emilio Vėlyvio režisuoto filmo „ZERO III“ premjera įvyks 2017 m. sausio 27 d.

„ZERO III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino kultas“ ir „Neverever“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius