-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Raumeningasis reperis Ironvytas atskleidė, kodėl nevartoja alkoholio: „Tai kenkia kepenims“

Pramogų pasaulis dažniausiai yra neatsiejamas nuo vakarėlių, kuriuose alkoholis liejasi laisvai. Tačiau reperis Vytautas Medineckas, geriau žinomas Ironvyto vardu, jau bene 14 metų visiškai nevartoja net ir silpnų svaigiųjų gėrimų ir sako, jog alkoholis kenksmingas ne tik priklausomybę turintiems žmonėms.
Ironvytas
Ironvytas / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Ironvytas Alkoholis

„Daugelis žmonių, net nesusimąsto, koks kenksmingas žmogaus organizmui yra alkoholis. Dažniausiai yra manoma, jog tik itin didelis kiekis stipriųjų gėrimų gali nesugrįžtamai pažeisti organizmą, tačiau realybė yra kitokia. Net ir nedideliai kiekiai silpno alkoholinio gėrimo gali tapti daugybės ligų priežastimi. Todėl atsisakęs jo jaučiuosi ne tik sveikesnis, bet ir gyvenimą žvelgiu kitomis akimis“, – teigė Ironvytas.

Paklaustas, kodėl nusprendė atsisakyti alkoholio reperis sakė, jog niekada nebuvo priklausomas nuo alkoholio tačiau pastebėjęs, jog savaitgaliais vis dažniau norėjosi susitikti su draugais ir švęsti, o ne užsiimti kita prasmingesne veikla, kilo idėja atsisakyti svaigiųjų gėrimų.

Eimanto Genio nuotr./Ironvytas
Eimanto Genio nuotr./Ironvytas

„Niekada nebuvau priklausomas nuo alkoholio, tačiau pastebėjau, jog dažniausiai savaitgalio planai buvo pasilinksminimai su draugais prie bokalo alaus. Tuomet supratau, kad man tokie pasisėdėjimai yra visiškai nereikalingi, nes užima laiką, kurį galėčiau skirti kitoms veiklos. Be to aktyviai sportuoju ir norisi pasiekti kuo geresnių rezultatų, o sportas ir alkoholis, mano akimis, yra nesuderinami dalykai. Kelių savaičių darbas gali nueiti perniek, vos per vieną pasilinksminimą.“

„Kita priežastis nulėmusi mano apsisprendimą nevartoti alkoholio – sveikata. Sportas, kuriuo aš užsiimu, kartais būna rimtas iššūkis organizmui. Valgau itin didelį kiekį baltyminio maisto, kuris yra sintetinamas kepenyse. Todėl, jeigu vartočiau alkoholį, kiltų pavojus dar labiau ir greičiau nualinti savo kepenis“, – apie priežastis, kodėl atsisakė alkoholio kalbėjo Ironvytas, pridūręs, kad netgi nevartojant alkoholio tenka papildomai pasirūpinti kepenims, vartojant esencinius fosfolipidus, kurie yra pagrindinė kepenų ląstelių membranų statybinė medžiaga.

Asmeninio albumo nuotr./Ironvytas
Asmeninio albumo nuotr./Ironvytas

Reperis nesmerkia tų, kurie saikingai vartoja alkoholį, tačiau savo apsisprendimu džiaugiasi ir siūlo kitiems pasiryžti laisvalaikį leisti ne prie bokalo alaus, o užsiimant mėgiama, turininga veikla.

„Manau, jog alkoholio vartojimas yra beprasmis užsiėmimas, o atsisakius jo yra sutapoma tiek laikas, tiek pinigai ir saugoma sveikata. Žinoma, nekritikuoju tų kurie retkarčiais pasimėgauja taure vyno, tačiau, manau, jog sėkmingi žmonės nevartoja arba vartoja labai mažai svaigiųjų gėrimų. O tų, kurie nuolat pakliūna į bėdas, gyvenimus dažniausiai lydi nesibaigiantys vakarėliai ir alkoholis“, – įsitikinęs reperis.

Eimanto Genio nuotr./Ironvytas
Eimanto Genio nuotr./Ironvytas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius