Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje sudarytas mados terminų žodynas

Didžiojoje Britanijoje sukurtas žodynas, į kurį įtraukti įvairūs madingus drabužius ir aksesuarus apibūdinantys žodžiai. Kaip rašo britų dienraštis „The Daily Mail“, naujojo žodyno sudarytojais tapo universalinių parduotuvių „Debenhams“ darbuotojai.
Naujos drabužių kolekcijos pristatymas
Naujos drabužių kolekcijos pristatymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mada

„Mados terminologija – kažkokia paslaptinga kalba, kurią supranta tik mados ekspertai ir tie, kurie ištisas dienas varto madingus žurnalus. Dabar lengviau suprasti sanskritą nei mados pramonėje vartojamus žodžius“, – sakė „Debenhams“ atstovė Lizzie Singleton.

Iš į žodyną įtrauktų žodžių verta paminėti, pavyzdžiui, „treggings“ (kelninės) – tamprės, kurios atrodo kaip kelnės. Arba „jeggings“ (džinsinės) – tamprės, kurios atrodo kaip džinsai. Arba „cardigown“ (megztipaltis) – megztinis, kuris atrodo kaip paltas. Na, o „skorts“ (šortasijonis) – tai šortai, atrodantys kaip sijonas.

Tačiau naujų terminų banga semia ir vyrų pasaulį. Štai, pavyzdžiui, vyriškos basutės vadinamos „mandals“ (turėtų skambėti kaip „vyrdalai“).

„Shakespeare'as sugebėjo tiksliai aprašyti visą pasaulį paprasta anglų kalba, todėl mes esame įsitikinę, kad mados pasauliui taip pat pavyks tai padaryti“, – sakė L.Singlton.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius