Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerė pataria: Daivos Urbonavičiūtės šio sezono akcentai – komfortas ir atsipalaidavimas

Spalvingu stiliumi pasižyminti dizainerė Daiva Urbonavičiūtė šį pavasarį ir vasarą nori apsupti moteris patogumo pojūčiu ir spalvomis. Žinoma mados kūrėja ragino dailiosios lyties atstoves mėgautis margais raštais ir ieškoti įdomių laisvalaikio aprangos sprendimų.
Daiva Urbonavičiūtė
Daiva Urbonavičiūtė / Luko Balandžio nuotr.

„Šis pavasaris šviesesnis, spalvotesnis, atsirado daugiau gėlių motyvų. Aš naujoves, kaip ir visuomet, stengiuosi įnešti per drabužių formą bei keistus derinius“, – šypsojosi dizaino namuose „Zoraza“ dirbanti kūrėja.

Naujas vyriškų marškinių gyvenimas

Pavasarį ir artėjančią vasarą D.Urbonavičiūtė patarė papildyti spintas margomis, linksmomis suknelėmis, prie kurių puikiai tiks odiniai švarkeliai. „Odiniai švarkeliai man patinka, tik siūlyčiau rinktis nebūtinai juodą švarką, geriau – rudos spalvos, ar įdomesnį derinį, tarkime, rusvos ir rudų spalvų. Gražiai atrodys minimalistiniai švarkeliai, puošti vienu akcentu“, – sakė ji.

Luko Balandžio nuotr./Daivos Urbonavičiūtės pavasario-vasaros kolekcijos drabužis
Daivos Urbonavičiūtės pavasario-vasaros kolekcijos drabužis

Šiam sezonui ji paruošė ir staigmeną – naują gyvenimą atradusius vyriškus marškinius. „Siūlau moterims vilkėti daugiau medvilninių daiktų. Man labai patinka vyriški marškiniai, tad dabar juos transformuoju ir kuriu iš jų sukneles. Marškinių audinys labai geras, malonus liesti. Tai keistas, kitoks, tačiau smagus jo pritaikymas“, – rodydama naujausius savo darbus kalbėjo D.Urbonavičiūtė.

Pasak dizainerės, esminiai šio sezono drabužiai – suknelės, tunikos ir trumpi švarkeliai. „Prie ko vilkėti? Sukneles ir tunikas galima vilkėti prie gražių tamprių arba ant nuogų kojų, su pėdkelnėmis, derinant aukštakulnius ar žemesnius batelius. Juodos tamprės atrodo gražiai, bet aš siūlyčiau rinktis kitokių, ramių spalvų – baklažano, tamsiai mėlynos, tamsiai rudos, priklausomai nuo suknelės, avalynės ar aksesuarų“, – patarė ji. Kaip aiškino D.Urbonavičiūtė, šviesios pėdkelnės ar timpės tinka prie tamsesnių, minimalistinių, pilkų ar juodų drabužių.

Spalvos – iš gamtos

Iš daugelio mados kūrėjų darbų išnykusios sintetinės spalvos svetimos ir D.Urbonavičiūtės kūriniams. „Man šį sezoną patinka lengvos, šviesios, karamelinės spalvos, kava su pienu. Juoda ir mėlyna niekuomet nepalieka mano kolekcijų, bet dabar yra ir daugiau baltos spalvos, karaliauja margi raštai, langučiai, juostelės. Ryškios spalvos šiemet gamtiškos, jos prigesintos, tarsi maisto spalvos, daug žalsvos, o netikrų neoninių nėra, tokia bendra šiųmetė tendencija“, – sakė ji.

Mėgstančioms atrodyti madingai D.Urbonavičiūtė siūlo išmėginti prigludusių siluetų, figūrą  paryškinančius švarkus ir paltukus, o suknelės šiemet priešingai – neryškina liemens. „Jei yra be diržo, suknelės liemens nepabrėžia. Tačiau, jei moteris to nori, gali apsijuosti diržu. Aš siūlau perrišti marškinius, sukneles, jei reikia, plonesniais dirželiais. Tačiau jei įvaizdyje yra bateliai su platforma, tinka ir platesni. Aš pati verčiuosi kaspinais – visur juos rišu, nes jie man labai patinka. Apskritai šiuo metų laiku labiau akcentuoju klubus – suknelės ir tunikos laisvesnės. Išskirtinumo drabužiams suteikia įdomios apykaklės, siuviniai, gražių, įdomių formų rankogaliai“, – vardijo kūrėja.

Luko Balandžio nuotr./Daivos Urbonavičiūtės pavasario-vasaros kolekcijos drabužis
Daivos Urbonavičiūtės pavasario-vasaros kolekcijos drabužis

Taisyklių nesuvaržytoms moterims

Ne tik drabužius, bet ir batelius bei rankines kurianti D.Urbonavičiūtė tvirtino, kad spalvos užvaldžiusios ir aksesuarų pasaulį. „Man visada patiko leopardo odos raštai, bet dabar – ypač. Man patinka keisti batai ant kulniukų. Jie puikiai dera kaip akcentas prie minimalistinės suknelės“, – sakė ji, pabrėždama, kad ir rankinukas gali sėkmingai paįvairinti aprangą.

Pasak dizainerės, pagal naujausias batelių tendencijas grįžta aukšta pakulnė arba platforma (ypač žemesnio ūgio moterims), tačiau avalynės medžiaga – kuo skirtingiausia. Rankinių pasaulyje taip pat įvairovė, tinka viskas – nuo mažų delninukių iki kone milžiniškų rankinių.

Išskirtiniu mados pojūčiu pasižyminti D.Urbonavičiūtė pasakojo nemėgstanti tradicinių aprangos būdų, tad ir savo kūryboje besistengianti laužyti taisykles. „Mano drabužiai skirti moteriai, kuri turi daug laisvo laiko, kuri neina į tradicinį biurą. Tai – laisvalaikio rūbai, jie nėra klasikiniai, jie labai individualūs, išsiskiriantys. Manau, tokie daiktai turėtų būti nešiojami savaitgaliais. Arba juos vilkėti gali moterys, kurios užsiima laisvesne veikla, tarkime, yra menininkės, architektės“, – svarstė dizainerė.

Pasak D.Urbonavičiūtės, svarbiausia, kad apsirengusi kiekviena jaustųsi patogiai. „Šios kolekcijos stilius atsipalaidavęs, audiniai minkštesni, krentantys, jie sukuria komforto įspūdį, nėra griežti. Siekiu, kad moteris jaustųsi atsipalaidavusi ir neįpareigota“, – teigė mados kūrėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius