-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gatvės stilius: puiki stilingų vilniečių įvairovė, bet trūksta dėmesio aksesuarams

Su dideliu malonumu peržiūrėjau Žmonės.lt neseniai publikuotą vilniečių stiliaus galeriją ir, manau, būtina išskirti įsimintiniausius sostinės gatvėse sutiktus mados mylėtojus bei aptarti gana dažnai pasitaikančias stiliaus klaidas.
Rimantė Kulvinskytė
Rimantė Kulvinskytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Gatvės stilius

Pirmiausia, noriu pasidžiaugti Vilniaus gatvėse sutiktų stilingųjų įvairove – tiek amžiaus, tiek rasės, tiek požiūrio į išvaizdą prasme visi atrodo išskirtinai, o, svarbiausia, vasariškos nuotaikos pagaliau įpūtė optimizmo ir į nuotraukų herojų veido išraiškas.

Norėtųsi išskirti vaikinų stilių – gal karščiai, o gal pagaliau kiek labiau paplitęs pasaulietiškesnis požiūris į madą, lėmė šortų viešpatavimą vasariškose drabužinėse.

Nuo paslaptingai charizmatiško, sportiškojo tatuiruočių mėgėjo, pasidabinusio tokios pat aistringos merginos atvaizdu ant marškinėlių iki kiek rūstoko, bet puikiai išpildyto militaristinio derinio.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vasaros mados Vilniaus gatvėse.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vasaros mados Vilniaus gatvėse.
Vasaros mados Vilniaus gatvėse.

O kur dar visą gausų jaunimo būrį akivaizdžiai nurungęs brandesnio amžiaus, neįtikėtinai šarmingas stilingasis, pasirinkęs tiesiog pavydėtinai madingą garstyčių spalvos šortų ir salotų žalumo marškinių derinį. Tad, vyrams – valio!

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vasaros mados Vilniaus gatvėse.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vasaros mados Vilniaus gatvėse.

Pagyrų nusipelno retro nuotaika alsuojantis merginos su dviračiu įvaizdis (nuotrauka teksto viršuje). Pagaliau galime pasigrožėti pavyzdžiu, įrodančiu, kad norint atrodyti puikiai, nereikia išskirtinai pabrėžti savo seksualumo ir įkyriai demonstruoti apnuoginto kūno.

Mada turi amžiną taisyklę:
į avalynę ir rankines reikia investuoti daugiausiai!

Mada bendrąja prasme vis labiau ir labiau krypsta link daugiau apdengto kūno tendencijos, tad kuo toliau, tuo labiau apatinius primenantys šortukai nugrims į geriausiu atveju paaugliško maištavimo, o šiaip tai į šypseną keliančios beskonybės skyrių.

O štai viena iš dažniausiai pastebimų stiliaus klaidų yra atmestinas požiūris į rankines. Ironiškai tariant, net jei pasirinkta avalynė mados mylėtojams kelia šiurpą, bet jums atlieka, pavyzdžiui, ortopedinę funkciją ir yra neišpasakyto patogumo, tegul jau taip būna, juk ne visi privalo būti grožio aukos, o ir dailių plokščiapadžių pasirinkimas dabar tiesiog beribis...

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vasaros mados Vilniaus gatvėse.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vasaros mados Vilniaus gatvėse.

Bet šis pasiteisinimas niekaip netiks kalbant apie rankines! Jei jau suprantame, kad prie vakarinės suknelės turime rinktis mažesnę delninę, taip reikia suprasti ir tai, kad viena, itin pamėgta ir visą gyvenimą talpinanti rankinė negali būti tinkama tiek žiemą, tiek vasarą.

Ir taip jau mūsų vasaros yra palyginti trumpos, negi išties norime prie žaismingų gėlėtų suknelių derinti tamsias masyvias ar agresyvias „tašes“?

Suprantama, aksesuarai reikalauja didžiausių ir ne visada malonių išlaidų, bet mada turi amžiną taisyklę, kad būtent į avalynę ir rankines reikia investuoti daugiausiai!

Šilčiausi linkėjimai,
Marija Palaikytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius