Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gurmaniškasis Milanas: mados savaitė pasibaigė

Šiandien oficialiai baigiasi nuo praėjusio trečiadienio Italijos mados sostinėje Milane šurmuliavusi mados savaitė.
Roberto Cavalli 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcijos modeliai
Roberto Cavalli 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcijos modeliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasižiūrėti dizainerių kurtų ateinančiam pavasario-vasaros sezonui skirtų kolekcijų rinkosi visa galybė garsenybių. Ypač daug žvaigždžių subūrė prabangos pasaulyje mėgstami dizaineriai Roberto Cavalli ir Giorgio Armani.

Į R.Cavalli pristatymą skubėjo dainininkės 25-erių Leona Lewis ir stulbinamo populiarumo sulaukusi 20-metė atlikėja Taylor Swift. Mados renginiuose sąžiningai lankėsi ir Holivudo širdžių ėdikas George‘as Clooney su mylimąja italų televizijos laidų vedėja Elisabetta Canalis. Milane pasirodė ir supermodelis Heidi Klum bei vienas didžiausių aukštosios mados autoritetų – amerikietiškojo „Vogue“ vyriausioji redaktorė Anna Wintour.

R.Cavalli „žvaigždėtą“ minią nustebino kolekcija, kurioje buvo gausu gamtos ornamentų. Įmantriai suvarstyti drabužiai, puošti daugybe kutų bei karoliukų, išryškino seksualumą mėgstančio dizainerio kūrinių moteriškumą. Ypač mėgstantis it gyvatės oda kūną aptempiančius drabužius, R.Cavalli pristatymo metu savo modelius nukėlė į netikras džiungles – podiumu gražuolės žengė apsuptos milžiniškų plastikinių augalų. Dauguma rodytų apdarų buvo nuoga nugara, tačiau kritikai tuo jau nesistebi, nes seniai perprato dizainerio troškimą parodyti moterį kaip gundytoją.

Tikėtina, kad dizainerio kolekcija kiek pakeis ir papuošalų suvokimą kitą sezoną. Užuot puošęs modelius populiariais etninių motyvų įkvėptais papuošalais, R.Cavalli padabino modelius apyrankėmis ir nedideliais auksiniais auskarais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Giorgio Armani 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcijos modelis
Giorgio Armani 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcijos modelis

Įkvėptas mėlynųjų klajoklių

Aukštosios mados savaitę Milane pabaigė Georgio Armani kolekcija. Greitai persirengę į ją atskubėjo prieš tai R.Cavalli kūrinius apžiūrėję G.Clooney ir E.Canalis. Paparacai nudžiugo minioje pagavę ir aktorę Megan Fox drauge su mylimuoju sutuoktiniu Brianu Austinu Greenu.

G.Armani savąją 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekciją pakrikštijo „La Femme Bleue“ (liet. „Mėlyna moteris“). Ji tapo tikra staigmena, mat po 6-ių dienų, nuspalvintų vaivorykštės spalvomis, pristatymo svečiai išvydo tik vienos spalvos – mėlynos – variacijas. Įdomu, kad pats G.Armani anksčiau šią mados savaitę pristatė savo Emporio kolekciją, kurioje taip pat netrūko sultingo arbūzo spalvų.

Dizaineris sakė, kad jį įkvėpė tuaregai – Afrikos klajoklių tauta, gyvenanti Saharos dykumoje. Jie dar vadinami mėlynaisiais klajokliais dėl tamsių veido apdangalų, kuriuos nešioja vyrai. Panašius, tik dėvimus moterų, turbanus išvydo G.Armani kolekcijos pristatymo žiūrovai. Kolekcijoje netrūko ir klajoklių pamėgtų ilgų gobtuvų, skarų. Kertinis dizainerio siluetas – tunikos ir ilgo sijono ar kelnių derinys. Dykumos gyventojus kritikams priminė ir aprangos sluoksniavimas. Tiesa, nepastebėti G.Armani magijos buvo sunku – kad ir pasiskolinęs idėjų iš Saharos dykumos, jis jas pavertė lengvučiais ir išskirtinai moteriškais drabužiais. Suknelės be petnešėlių, žibančios tarsi nakties dangus, puoštos kristalais ir žėrinčiais žvyneliais, nepaliko abejingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius