„Hells Angels“ ir „Alexander McQueen“ nepasidalija „sparnuotos mirties“

JAV veikianti „Hells Angels Motorcycle“ korporacija padavė į teismą mados namus „Alexander McQueen“ už prekės ženklo teisių pažeidimą. Teigiama, kad dizaineriai, nepaisydami autorystės teisių, savavališkai panaudojo „Hells Angels“ priklausantį „sparnuotos mirties“ motyvą.
„Hells Angels“ logotipas
„Hells Angels“ logotipas / Caltabianomotoclub.com nuotr.

Baikerių grupuotes visame pasaulyje vienijantiems „Hell Angels“ užkliuvo net keturi produktai iš paskutiniosios  velionio dizainerio A.McQueeno kolekcijos. Motociklininkų advokatai nurodė, kad jų ženklas neteisėtai panaudotas siuvant žakardinę suknelę su mirties motyvu, kuriant keturpirštį žiedą, šalikėlį ir rankinę.

Į teismą baikeriai kviečiasi ir JAV universalinės parduotuvės „Saks“ ir prekybos internetu „Zappos.com“ atstovus. Šiems pateiktas ieškinys už „nelegalių“ prekių pardavimą.

Baikeriai skunde nurodo, kad sparnuotos kaukolės – mirties simbolis „Hells Angels“ yra naudojamas nuo 1948-ųjų ir yra saugoma Amerikos patentų ir prekės ženklų biuro. „Per dešimtmečius, nepaisant prastos reputacijos, „Hells Angels MC“ ženklai sulaukė pasaulinio pripažinimo. Kai tik ši simbolika panaudojama, ji kaipmat sulaukia audringos reakcijos. Šių ženklų įtaka nepamatuojama, o todėl jie yra itin vertingi komerciškai“, – rašoma skunde. „Hells Angels“ advokatas Fritzas Clappas aiškino, kad grupuotės nariai gali labai nusivilti, jei garsiuoju simboliu puošis apsišaukėliai. „Tai ne tik dėl pinigų, tai dėl šios bendruomenės, kiekvieno jos nario. „Hells Angels“ nepriklauso bet kas, tad ne bet kas gali vilkėti ir atributiką“, – sakė jis.

Nei „Saks“, nei „Zappos.com“, nei „Alexander McQueen“ mados namų, kurie priklauso „Gucci“ grupei, atstovai skundo nekomentavo.

Beje, užvakar filmų apie Harį Poterį kostiumų dizainerė Jany Temime buvo apkaltinta nukopijavusi A.McQueeno suknelių dizainą naujausioje berniuko burtininko nuotykių dalies ekranizacijoje.

Kaip atrodo  „sparnuotos mirties“ motyvu marginta A.McQueeno suknelė ir žiedas, pamatyti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius