-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įmonės vakarėlio aprangos kodas: kaip surasti aukso viduriuką?

Kartu su didžiosiomis žiemos šventėmis prasideda įmonių vakarėlių maratonai. Kaip ir kasmet norisi atrodyti pritrenkiančiai. Subtiliai ir rafinuotai. Žavingai ir žaismingai. Kaip surasti aukso viduriuką?
Įmonės vakarėlio aprangos kodas: kaip surasti aukso viduriuką?
Įmonės vakarėlio aprangos kodas: kaip surasti aukso viduriuką? / Projekto partnerio nuotr.

Knygos „Spintologija“ autorės teigimu, renkantis įmonės vakarėliui tinkamą aprangą, pirmiausia turime įsivertinti vakarėlio vietą, erdvės koncepciją.

Jeigu konkretaus aprangos kodo nėra nurodyta, labai svarbu apsvarstyti, kur tai vyks. Pavyzdžiui, vienaip rengsimės, jei vakarėlis vyks „Cafe de Paris“, kitaip – jei boulingo klube, Lofte ar Nacionalinio Dramos teatro mažojoje salėje“, – pastebi stilistė.

Tiesa, „Spintologijos“ autorė atkreipia dėmesį, jog būtent įmonės vakarėlyje norisi daugiau subtilumo nei vulgarumo: „Itin aptempta mini suknelė, nuogos kojos – viskas yra žavinga, bet reikia nepamiršti, kad po vakarėlio reiks grįžti į darbą, – juokauja pašnekovė. Tačiau iškart priduria. – Be to, yra ir daugiau drabužių, nei mus nuolat gelbėjanti maža juoda suknelė.“

Projekto partnerio nuotr./Įmonės vakarėlio aprangos kodas: kaip surasti aukso viduriuką?
Projekto partnerio nuotr./Įmonės vakarėlio aprangos kodas: kaip surasti aukso viduriuką?

Rafinuota, bet žaisminga

Stilistės teigimu, į darbo vakarėlio aprangos kodą šiandien nebereikia žiūrėti perdėm konservatyviai. „Tai tikrai neturėtų būti toks variantas – įmonės vakarėlis, tai ir einu su darbiniu kostiumėliu. Juk tai proga pasipuošti – išsilukštenti iš savo eilutės – nesvarbu, ar tai būtų darbinė suknelė ar kelnių ir švarko derinys“, – pabrėžia „Spintologijos“ autorė.

Jos pastebėjimu, įprastą švarką galima pakeisti šilko palaidine, o tamsiai mėlynai klasikinei spalvai suteikti šiek tiek blizgesio. „Darbo vakarėlis yra ta vieta, kur norisi atrodyti ir santūriai, ir subtiliai, bet, tuo pačiu, tai yra vieta ir proga pasireikšti“, – teigia stilistė.

Tarptautinės kompanijos finansų specialistei Ievai Rakauskaitei parinktas pūstas, a la „Dior“ sijonas, vidutinio ilgio, su trupučiu blizgesio bei sidabro spalvos palaidinė be rankovių. Tai yra netradicinis derinys.

Paprastai prie tokių išskirtinių sijonų tikiesi vakarinės, kokteilinės palaidinės. O ši palaidinė, primenanti megztuką aukštu kaklu arba liemenę, tik dar labiau pabrėžia sijono grožį ir turtingumą kontrasto principu“, – sukurta stilių komentuoja stilistė.

Avalynė ir aksesuarai

Kalbėdama apie avalynę, stilistė skatina nebijoti eksperimentuoti, taikant ryškesnius, kontrastingesnius derinius. „Vakarėlis yra ta vieta, kur mes norime ir galime būti subtilios princesės, turinčios žaismingų, mergaitiškų ir moteriškų detalių“, – teigia stilistė.

Prie savo parinkto vidutinio ilgio pūsto, blizgaus sijono ir laisvalaikio stiliaus palaidinės ji priderino sidabrines pelenės kurpaites. Tiesa, stilistės teigimu, prie šio derinio taip pat puikiai žiūrėtųsi ir juodi bateliai.

Projekto partnerio nuotr./Įmonės vakarėlio aprangos kodas: kaip surasti aukso viduriuką?
Projekto partnerio nuotr./Įmonės vakarėlio aprangos kodas: kaip surasti aukso viduriuką?

Bestselerio „Spintologija“ autorė akcentuoja, jog labai svarbu nepamiršti aksesuarų: „Vakarėlis yra vieta, kur nereikia bijoti žibėti ir blizgėti. Kaip matome, mano modelis avi blizgius batelius ir yra įsisegusi įspūdingus auskarus. Aksesuarai neretai gali išgelbėti stilių. Moteris ar mergina gali apsirengti kuklesnę šventinę suknelę, tačiau turėti ryškius auskarus ir efektingą avalynę, ir tai būtų puikus derinys.“

Modelio drabužiai ir aksesuarai iš „Pietro Filipi“, „Marks&Spencer“ parduotuvių bei asmeninio stilistės archyvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius