-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 02 15 /21:30

Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė atidariusios 10-mečio veiklos parodą atšventė ir naujos studijos įkurtuves

Kūrybinis kolektyvas „LT identity“ su kostiumo dizainerėmis Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė priešakyje penktadienį pristatė savo parodą „LT identity: 10 metų tapatybės“. Dizaineres, atradusias sėkmės formulę tarp mados ir verslo, sveikino ne tik gėlėmis, bet ir gražiais žodžiais. Tiesa, Užupyje esančiame „Meno inkubatoriuje“, kuriame vyko kolekcijos atidarymo povakaris buvo pristatyta ir retrospektyvi dizainerių kolekcija bei „nukirptas“ naujos dueto studijos atidarymo kaspinas.
Renginio „10 Tapatybės metų“ akimirka
Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Vilniaus dailės akademijoje (VDA) esančiame Dizaino inovacijų centre ekspozicijų salės „Titanikas“ sienas puošė ne vienerius metus ant sukurtų drabužių naudoti piešiniai, mados fotografų užfiksuoti kadrai, o visoje patalpoje buvo gausu manekenų, aprėdytų dizainerių kurtais drabužiais. Gausiai susirinkęs dueto gerbėjų būrys klausėsi, gražių žodžių, skirtų tiek dizainerėms, tiek jų identiteto paieškoms.

Vakaro vedėju buvo parinktas aktorius Aistis Mickevičius. O dizaineres sveikino ir ilgiausių metų linkėjo jų draugai, kūrybiniai partneriai ir net akademikai. Štai juokauti nenustojo VDA muziejaus direktorius Viktoras Liutkus. Jis džiaugėsi, kad VDA savu laiku atsirado programa, užauginusi tokias puikias Lietuvos identiteto puoselėtojas ir kūrėjas.

„Labai džiaugiamės, kad Vilniaus dailės akademija užaugino tokias puikias, Lietuvos identitetą puoselėjančias ir jo ieškančias kūrėjas. Šiek tiek simboliška, kad ši paroda buvo pristatyta akademijoje, nes būtent čia ir formavosi jų, kaip dizainerių asmenybės“, – sakė V.Liutkus.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Parodos  LT Identity:10 Tapatybės metų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Parodos „LT Identity:10 Tapatybės metų“ akimirka

Galiausiai visiems pakalbėjus, prie mikrofono buvo pakviesta ir dizainerė Jolanta Rimkutė. Ji ne tik pristatė savo parodos idėją, bet ir dėkojo kartu kūrusiems menininkams.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Renginio 10 Tapatybės metų akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Renginio „10 Tapatybės metų“ akimirka

„Pagrindinė „LT identity“ kūrybos tema yra Lietuvos tapatybė. Mes, ruošdamos šią parodą, radome atsakymus – 10 metų veiklą atspindinčiuose kūriniuose matome nuolatinį tapatybės virsmą. Be to, aš noriu padėkoti daugeliui kartu kūrusių žmonių, kurie lydėjo mus visus šiuos metus, o gal dalį metų“, – prieš pradėdama vardinti pavardes tarė Jolanta Rimkutė.

Tiesa, apie pasiruošimą parodai prieš kelias savaites dizainerės portalui Žmonės.lt pasakojo, kad tautinius motyvus pasirinko iš pagarbos tradicijoms.

Tarp Jolantos ir Ievos gerbėjų, atėjusių pasižiūrėti parodos, buvo matyti ir aktorė Aušra Štukytė su mylimuoju Dmitrijumi Radinu, režisieriai Donatas Ulvydas bei Kristijonas Vildžiūnas su žmona Uliana Kim bei šokėjas Šarūnas Kirdeikis. Vėliau visi atidaryme dalyvavę svečiai nuskubėjo į Užupyje esantį atsinaujinusį „Meno inkubatorių“, kuriame vyko parodos povakaris ir „LT Identity“ retrospektyvios kolekcijos pristatymas.

Užupyje esančiame „Meno inkubatoriuje“ susirinkę dizainerių gerbėjai ne tik plepėjo, užkando ar atsigaivino gėrimais. O neilgai trukus, nusidriekusiu podiumu ėmė plaukti toli gražu ne gulbes, o spalvotus povus primenančios manekenės. Visos iki vienos dėvėjo seniai sukurtus, tačiau dar ir šiandien iš mados neišėjusius modelius.

Paroda veiks nuo vasario 15 iki kovo 6 dienos Vilniaus dailės akademijos (VDA), Dizaino inovacijų centro ekspozicijų salėje „Titanikas“.„LT identity“ veiklos jubiliejui paminėti skirtoje parodoje bus eksponuojami drabužių modeliai, grafikos darbai, fotografijos. Šiuos pagrindinius parodos elementus papildys vaizdo medžiaga iš kolekcijų pristatymų ir dizaino objektai iš įvairių „LT identity“ kūrybinių darbų bei komercinių projektų su AB „Stumbras“, AB „Pieno žvaigždės“.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ LT Identity modeliai naujose dizainerių dirbtuvėse
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ „LT Identity“ modeliai naujose dizainerių dirbtuvėse

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius