-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejinė „Mados infekcija“ žada mados cunamį (nuotraukos)

Jau dešimtą kartą kovo 25–27 dienomis naujoje erdvėje Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje, naujausias mados tendencijas pristatys jubiliejinis festivalis „Mados infekcija“. Šiais metais festivalis truks ilgiau – tris dienas, per kurias savo kolekcijas pristatys 24 Lietuvos ir užsienio šalių dizaineriai.
Jubiliejinio festivalio „Mados infekcija“ pristatymo akimirka
Jubiliejinio festivalio „Mados infekcija“ pristatymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mums jau dešimt metų, nors festivalis nė karto negavo valstybės paramos, o vis dar sėkmingai vyksta išlaikomas privačių rėmėjų ir žmonių, kurie perka bilietus“, – pabrėžė festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė, džiaugdamasi, kad festivalis jubiliejų švęs nepaisydamas sunkmečio.

„Pirmą kartą festivalis vyks tris dienas – tai mums didelis iššūkis. Žiūrovų laukia mados cunamis!“ – prognozavo festivalio meno vadovė, dizainerė Sandra Straukaitė.

Būtent šioms dviem moterims festivalio įkūrėjoms dėkojo visas būrys Lietuvos dizainerių, šiais metais mados gurmanams pristatysiančių naujausias savo kolekcijas.

„Be „Mados infekcijos“ nebūtų ir manęs“, – atvirai dėkingumą festivaliui išreiškė dizaineris Giedrius Paulauskas, šiais metais savo kolekcijoje žadantis iš džinso ir kariškų elementų sukurti siurrealizmo paveikslą.

Manau, šiemet daug dizainerių atiduos duoklę vyrams, todėl kviečiame ir juos į „Mados infekciją“!Dizainerė Gabrielė Januškevičiūtė susidomėjo donorystės tema, todėl ir naujausia savo kolekcija skatins žmones tapti fiziniais ir dvasiniais donorais. „Mados infekcija“ – taip pat savotiška donorystė“, – tiki menininkė.

„Mados infekcija“ – tai renginys, kuris pakylėja ir priverčia parodyti, ką darai. Juk darbai geriausiai kalba apie žmones“, – sakė drabužių kūrėjas Vitalis Čepkauskas.

Festivalio veteranėmis save vadinantis Ievos Ševiakovaitės ir Jolantos Rimkutės duetas džiaugėsi, kad dalyvavo visuose „Mados infekcijos“ festivaliuose. Šiemet kūrėjos pristatys linksmą ir spalvotą kolekciją.

Ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje apdovanota dizainerė Agnė Kuzmickaitė prisipažino, kad ją įkvepia kasdienis gyvenimas, kuriame daug mados ir teatro, bei jame pasitaikantys objektai. Apie tai bus ir naujausia jos kolekcija.

Madų kūrėjas Egidijus Sidaras džiaugėsi, kad pailgėjusi „Mados infekcija“ leis jam pirmą kartą pristatyti asmeninę kolekciją (iki šiol dizaineris kurdavo su Kristina Kruopenyte).

Yra žmonių kategorija, kurie nori sėdėti pirmose eilėse, – jos bus brangiausios, bet yra žmonių, kurie tiesiog mėgsta mūsų festivalį – jiems kainos tikrai bus prieinamos.„Mano kolekcija „Žuvys“ skirta Žuvų ženklo žmonėms, nes aš pats esu toks. Joje atskleisiu savo požiūrį į drabužių kultūrą, – sakė menininkas. – Pusė mano kolekcijos bus skirta moterims, o kita pusė – vyrams. Manau, šiemet daug dizainerių atiduos duoklę vyrams, todėl kviečiame ir juos į „Mados infekciją“!“

Negirdintis, bet visada besišypsantis dizaineris Giedrius Šarkauskas žadėjo, kad jo kolekcija kalbės už jį patį.

Be Lietuvos kūrėjų, žiūrovai išvys nemažai užsienio meistrų kolekcijų pristatymų: ispanės kūrėjos Elenos Martin prekės ženklo „Martin Lamothe“ žiemos kolekciją „Mud Eaters“, vokiečių kūrybinio susivienijimo „Starstyling“ atstovų Katjos Schlegel ir Kai Seifried duetą su kolekcija „Jessica Nussbaum“, vienos originaliausių Latvijos kūrėjų Ligos Bangos kolekciją, svečių iš Prancūzijos darbus.

Bilietais į festivalį nuo kovo 5 dienos pradės prekiauti „Tiketa“. Bilietų kaina  – nuo 40 iki 200 litų.

„Esame lankstūs kainai. Yra žmonių kategorija, kurie nori sėdėti pirmose eilėse, – jos bus brangiausios, bet yra žmonių, kurie tiesiog mėgsta mūsų festivalį – jiems kainos tikrai bus prieinamos“, – tikino R.Mikailionytė, kviesdama visus kartu švęsti festivalio jubiliejaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius