Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejinei kolekcijai „Suknelės išpažintis“ modelius atsirinkusi Viktorija Jakučinskaitė: „Atėjo mano laikas“

Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė ketvirtadienio popietę skyrė naujų veidų paieškoms: kartu su agentūra „Reconnoitre models“ atrankoje rinkosi manekenes, kurios jau gegužės 8-ąją pristatys naujausią menininkės drabužių kolekciją „Suknelės išpažintis“.
Viktorija Jakučinskaitė
Viktorija Jakučinskaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Primename skaitytojams, kad dešimtosios V.Jakučinskaitės kolekcijos „Suknelės išpažintis“ pristatymo tiesioginę transliaciją galėsite stebėti portale Žmonės.lt. 

Ketvirtadienį V.Jakučinskaitės modelių atranka surengta Vilniaus centre esančiame Pirklių klube, čia buvo laukiamos visos lieknos, drąsios ir charizmatiškos merginos, kurios trokšta tapti profesionaliais modeliais. Jų atrankoje pasirodė keliasdešimt, iš viso kolekcijos „Suknelės išpažintis“ pristatymo metu, gegužės 8-ąją, podiumu žengs 25 modeliai.

Žmonės.lt V.Jakučinskaitė tikino, kad besirinkdama modelius, kurie jau kitą savaitę žengs podiumu ir pristatys jos kolekciją, daugiausia dėmesio skyrė merginų charizmai. „Prisimenu, kaip anksčiau net renkantis modelius pirmiesiems darbams pristatyti pasikartodavo tas pats paradoksas: visi dizaineriai užsimanydavo, kad keli atrankoje dalyvavę modeliai pristatytų visų jų kolekcijas. Galvodavau, kokia gi tų modelių paslaptis. Išvaizda? Bruožai? Emocija? Vėliau supratau, kad tai yra žmogui jaučiama trauka – į jį norisi žiūrėti, negali atitraukti akių. Esu už tokius žmones, kurie atkreipia į save žvilgsnį“, - sakė dizainerė.

Žinoma, V.Jakučinskaitei svarbūs ir fiziniai merginų duomenys: apimtys, ūgis, veido bruožai. „Neslėpkime, tai yra svarbu. Daug metų siuvau tik mažiausio dydžio drabužius, juos ir pristatydavo tik „S“ dydžio merginos – juk ant jų visi drabužiai atrodo gerai. Pritaikyti drabužį nestandartinės figūros moteriai yra pakankamai sudėtinga. Pristatymo metu drabužį noriu parodyti objektyviai gražų. Dėl to neveltui egzistuoja modeliai“, - sakė menininkė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Atrankos akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Atrankos akimirka

Paklausta, kodėl demonstruoti savo kolekcijos šįmet nekvietė garsių pramogų pasaulio atstovių – juk pastaruoju metu dizainerių ir kūrėjų gretose tai ypač populiaru, V.Jakučinskaitė neslėpė susierzinimo: „Šią taktiką Lietuvoje ėmiau naudoti aš. Tačiau tik pažiūrėkite, kaip viskas apsivertė. Dabar kiti žmonės griauna šią mano strategiją. Kadangi tokia graži idėja dabar sugadinta, turiu eiti klasikiniu keliu.“

Kuo išskirtiniai kolekcijos „Suknelės išpažintis“ drabužiai? „Šie drabužiai – itin puošnūs. Vis labiau atitolstu nuo kasdienių drabužių kūrimo. Praėjusioje kolekcijoje matėte ir puošnių, ir kasdienai tinkamų drabužių, o dabar jų nebebus. Kolekcijoje – vestuvėms, iškilmingiems vakarams, kitoms išskirtinėms progoms skirti drabužiai. Toks jau tas mano kūrybos stilius“, - sako dizainerė.

V.Jakučinskaitė tikina esanti laiminga, kad savo kūryba domina aplinkinius: „Pamenu, kai pristačiau pirmąja savo kolekciją – tada manęs klausė, tai kur taip apsirengus eiti. Ačiū dievui, atėjo laikai, kai tokius drabužius galima kažkur einant apsivilkti. Esu dėkinga situacijai, kad ir aš, ir mano drabužiai yra reikalingi. Atėjo mano laikas.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Atrankos akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Atrankos akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius