Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozo Statkevičiaus naujausia kolekcija – prabangos šarvas nuo išorinio pasaulio

Tik neprotingai turtingi gali pirkti pigius vienadienius rūbus! Todėl Juozo Statkevičiaus 2011 m. pavasario/vasaros kolekcijoje – itin prabangūs, laikui ir trumpalaikiams mados įnoriams nepavaldūs daiktai.
Dizaineris Juozas Statkevičius
Dizaineris Juozas Statkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ploniausios vilnos ir šilko pluošto audiniai su „šlapiu efektu“, suknelės-lietpalčiai, tarsi antra oda prie kūno priglundanti zomša, karališkas muaras, šilkas ir duchesse atlasas, tafta ir šilkas ottoman, rinktinės odos – vien medžiagos lemia, kad šių modelių niekada neatkartos jokios pigesnės kopijos. Rūbai malonūs liesti, malonūs priglusti, malonūs glamonėti ir rankomis, ir akimis – tarsi tikras prabangos šarvas nuo išorinio pasaulio…

O įvaizdžiai? Galbūt tai – 1950-ieji su elegantiškomis „New Look“ moterimis ir maištingais „Teddy Boys“, tarsi nužengusiais iš filmo su James’u Dean’u. O gal – 1980-ieji, su jų optimistišku, dekadentišku liuksu, Yves Saint-Laurent’u ir pasauline kūrybine aukštuomene, plasnojančia tarp Niujorko, Paryžiaus, Romos, Monte Carlo, Beiruto ir Biarritzo, vadinamaisiais „Beautiful People“? Ne, veikiausiai tai – vis dėl to 2010-ieji ir šiuolaikiška Juozo Statkevičiaus improvizacija nesenstančiais mados ir kino klasikos įvaizdžiais. Ir ištikimybė tikrajam haute couture – ne vieno vakaro raudonojo kilimo suknelėms, o garderobui, kur dieniniai drabužiai tokie prabangūs ir universalūs, kad juos galima vilkėti ir vakare.

Galbūt seniai laukta staigmena – tai Juozo Statkevičiaus aksesuarai. Krokodilo, gyvatės odos ir leopardo rašto, prabangios zomšos bateliai. Ir, žinoma, rankinės, sukurtos iš rinktinių itališkų odų ir medžiagų. Jas, kaip ir legendinę pasaulinę mados klasiką, galėsite perduoti savo dukroms – nes jų kokybė tokia, kad nešiojant ir metams bėgant jos tik įgaus kilnią senovinę patiną, bet niekada neatrodys „praėjusio sezono“.

Antroji staigmena – drabužiai vyrams. „Juozo Statkevičiaus“ mados namai jau yra sukūrę ne vieną oficialų drabužį žymiausiems scenos atlikėjams, verslininkams ir politikams, tačiau šįvakar ant podiumo – 20 modelių, skirtų daugiau stilingam laisvalaikiui ir neformalioms progoms. Aštrūs, bet patogiai sukonstruoti kirpimai, rinktinės medžiagos ir nebanalūs aksesuarai – plataus akiračio vyrui, pasaulio piliečiui, kuris lygiai taip pat puikiai jaučiasi ir Vilniuje, ir Paryžiuje, ir Londone, ir Milane, ir Maskvoje; Niujorke, Antverpene ar Singapūre.

Tai – kolekcija, nepavaldi geografijai, laikui ir infliacijai. Laikykim, kad tai – nesenstančio stiliaus žaismingai atkištas vidurinis pirštas krizei. Tegyvuoja gyvenimo džiaugsmas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius