Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kokį stilių rinktis Naujųjų metų sutikimui?

Nesvarbu, ar einate į iškilmingą pobūvį dangoraižio restorane, ar draugų planuojamą vakarėlį namuose – išlydėti praeinančius ir sutikti ateinančius metus norisi pasipuošus. Juk sakoma: kaip pasitiksi naujus metus, tokie jie ir bus.
Kokį stilių rinktis Naujųjų metų sutikimui?
Kokį stilių rinktis Naujųjų metų sutikimui? / Projekto partnerio nuotr.

Tikite ar netikite šiuo posakiu, tačiau veikiausiai pritarsite – jaučiamės gerai, kai gerai atrodome. Esame pakylėti, spinduliuojame teigiama energija ir seksualumu.

Todėl ir Naujųjų metų išvakarėms turime pasirinkti tokį amplua, kuris paryškintų stipriąsias mūsų asmenybės puses ir leistų sublizgėti bičiulių ar pažįstamų kompanijoje.

Rafinuotas seksualumas

Interjero dizainerei Dovilei Milašiūtei „Spintologijos“ autorė Naujųjų metų vakarėliui parinko alternatyvą – juodą kelnių kostiumą ir prailgintą švarką, su kuriuo kiekviena moteris atsiskleis vis kitomis spalvomis.

„Tai toks niujorkietiškas įvaizdis, Donna'os Karan stilistika. Griežta eilutė, kuri tiktų, net jei iš didelio dangoraižio biuro nusileistumėte į naujametinį vakarėlį “, – komentuoja stilistė.

Jos pastebėjimu, griežta eilutė moteriai suteikia šarmo ir seksualumo. „Juk tai metas, kai norisi palikti įspūdį, nenutolstant nuo tikrojo „aš“. Vietoj pūstos suknelės – rinktis kažką su cinkeliu. Jei išdrįsite galite vilkėti švarką tiesiai ant apatinių be palaidinės – tai bus tikrų tikriausia intriga“, – pastebi pašnekovė.

Tiesa, norinčioms įgyvendinti šį įvaizdį nebūtina rinktis kelnių: „Tinka ir įprasta maža suknelė ar kokteilinė suknutė. Vietoj švarko galima užsimesti liemenę arba juos sluoksniuoti, renkantis trumpą liemenę ir ilgesnį švarką, ir taip išgauti kostiumo efektą“, – papildo stilistė.

Projekto partnerio nuotr./Kokį stilių rinktis Naujųjų metų sutikimui?
Projekto partnerio nuotr./Kokį stilių rinktis Naujųjų metų sutikimui?

Pasirinkimų įvairovė

„Spintologijos“ autorė atkreipia dėmesį, jog renkantis kostiumą, nėra būtina, kad visos dalys būtų atrinktos iš vieno ir to paties komplekto. Tačiau svarbu, kad spalvos ir audiniai derėtų tarpusavyje.

„Kartais užmirštame, kad yra daug juodos atspalvių. Atspalviai dažniausiai skiriasi, kai renkamės skirtingus audinius, todėl jei komplektuojame kostiumą iš skirtingų eilučių, rekomenduoju derinti tuos pačius audinius – medvilnę su medvilne arba vilną su vilna“, – pabrėžia stilistė.

Tuo atveju, jei atrasti kompromiso nepavyksta, galima išsisukti ir kitu būdu – rinktis kito atspalvio palaidinę, pavyzdžiui, mėlyną, violetinę ar tamsiai žalią, kuri derės prie juodo švarko (arba liemenės) ir kostiuminių kelnių.

Blizgesys – kiek ir kur?

Paklausta, ar blizgūs rūbai bei aksesuarai yra vis dar madingi šventinio stiliaus atributai, „Spintologijos“ autorė atsako: „Tikrai taip, tačiau siūlau apsispręsti, ką norime akcentuoti, ir pagal tai pasirinkti blizgias detales. Svarbiausia – nesudėti visko kartu.“

Blizgūs žvyneliai, kristalai, akmenys ar stiklas gali išsiskirti palaidinėje, suknelėje, nedidelėje delninėje, bateliuose bei, žinoma, aksesuaruose. „Prie kostiuminio įvaizdžio tiktų ir plati apyrankių juosta, ir blizgūs auskarai, ir sidabriniai bateliai atvirais pirštais“, – vardija stilistė.

Jos teigimu, blizgios detalės taip pat gali rastis plaukuose, būti makiažo dalimi: „Per daug nereikia – blizgūs šešėliai (aukso sidabro, brangakmenio tipo), spindintys bateliai, ir valio!“

Kalbėdama apie makiažą stilistė pataria kruopščiai paryškinti skruostikaulio bei žandikaulio linijas, ir tuomet užteks padažytų blakstienų ir lūpų dažų.

Projekto partnerio nuotr./Kokį stilių rinktis Naujųjų metų sutikimui?
Projekto partnerio nuotr./Kokį stilių rinktis Naujųjų metų sutikimui?

Nuo apatinių iki palto

„Dažnai esame numatę, ką rengsimės, kaip šukuosimės, kokį makiažą darysimės, bet tokią svarbios detalės, kaip kvepalai ir apatiniai – lieka užmirštos“, – pastebi „Spintologijos“ autorė.

Ji rekomenduoja įvaizdį užbaigti vakariniais, išskirtinais, jūsų charakterį atitinkančiais kvepalais, o apatinius rinktis ne vien tik pagal funkciją, bet ir estetiką: „Netinkami apatiniai sudarkys ir pačią dailiausią suknelę, tad reikia pagalvoti, kai renkatės drabužį, kuris yra permatomas, kad apatinis trikotažas būtų ne tik patogus, bet ir dailus.“

Kitas svarbus dalykas – avalynė ir šilti rūbai, kuriuos, jeigu nuspręsite išeiti į lauką, taip pat turėtumėte priderinti prie bendro stiliaus.

„Svarbiausia, kad paltas ar kailiniai, kuriuos vilkėsite, būtų tinkamo ilgio. Jeigu renkatės ilgesnį kostiuminį švarką, jis neturi išlįsti iš po palto. Darna turi būti kiekvienoje detalėje, tad prieš komplektuodami aprangą apmąstykite viską – nuo apatinių iki kepurės“, – galutines pastabas išsako stilistė.

Modelio drabužiai ir aksesuarai iš „Pietro Filipi“, „Marks&Spencer“ parduotuvių bei asmeninio stilistės archyvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius