-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lydeka: Valinskienės rožinė spalva – labai tinkamas pasirinkimas!

Po naujosios prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijos iškilmių netyla kalbos, ar visos ceremonijoje dalyvavusios ponios tinkamai pasirinko aprangą ir ar netyčia nepadarė stiliaus ar protokolo klaidų. 15min.lt kalbinti specialistai šiuo klausimu nesutarė: įvaizdžio konsultantė turėjo daug pastabų garbioms ponioms, protokolo ekspertas išdavė, kad jam „visos moterys gražios“, o dizaineris Aleksandras Pogrebnojus politikams siūlė labiau koncentruotis ne į drabužius, o į darbus.
Inga Valinskienė su Arūnu Valinsku
Inga Valinskienė su Arūnu Valinsku / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atkreipiau dėmesį, kad kai kurios moterys apsivilko per daug ryškiai, jų aprangoje buvo per daug akį rėžiančių detalių, nederamų gėlėtų audinių.Įvaizdžio trenerė Alvyda Jasilionytė, stebėdama naujosios prezidentės inauguracijos ceremoniją, dėmesį koncentravo į Dalios Grybauskaitės „įkvepiančią kalbą“. Tačiau AICI (Tarptautinės įvaizdžio konsultantų asociacijos) narės patyrusi akis negalėjo nepastebėti kai kurių iškilmėse dalyvavusių ponių aprangos klaidų.

„Pastebėjau, kad kai kurios moterys nepagalvojo apie avalynės derinimą prie šventinės aprangos. Kitos apsivilko peršviečiamas palaidines, tad matėsi apatinis trikotažas – to tikrai neturėtų būti. Jei jau moteris nori pasipuošti šilko palaidine, turi atkreipti dėmesį į pamušalą – per oficialias šventines ceremonijas apatinis trikotažas negali matytis, – aiškino A.Jasilionytė. – Dažnai moterys mano, kad viską žino pačios. Bet prieš tokius svarbius renginius reikėtų pasidomėti jų niuansais, pasiklausti stilistų. Būtina apgalvoti ir suderinti visą garderobą – nuo avalynės iki šukuosenos.“

Nenorėdama konkretizuoti ceremonijoje dalyvavusių ponių, įvaizdžio specialistė pabrėžė, kad per inauguraciją nederėtų išsiskirti ryškiais, juo labiau gėlėtais apdarais.

„Atkreipiau dėmesį, kad kai kurios moterys apsivilko per daug ryškiai, jų aprangoje buvo per daug akį rėžiančių detalių, nederamų gėlėtų audinių. Negalėčiau įvardyti, ar tai didelė, ar maža stiliaus klaida, tačiau moterys visada turėtų galvoti apie visumą“, – įžvalgomis dalijosi A.Jasilionytė ir pastebėjo, kad naujoji prezidentė atrodė puikiai: – Dalia Grybauskaitė atrodė šventiškai, jos apranga sukūrė labiau romantišką įvaizdį.“

Tuo tarpu protokolo ekspertas Arminas Lydeka tikino, kad visos moterys (nesvarbu, kaip kam kas atrodė) savo apranga sekmadienį atitiko protokolo normas.

Ingos Valinskienės bandymas būti arčiau raudonos – puošnios, protokolinės moteriškos spalvos yra labiau pliusas, o ne minusas.„Yra du skirtingi dalykai: estetika, o buitine kalba sakant – „myliu nemyliu“, „patinka nepatinka“, ir aprangos kodai, apibrėžiami kaip tam tikri rėmai. Nepažeidžiant rėmų galima prisitaikyti atspalvius, aksesuarus, kitas detales. Nė viena inauguracijos iškilmių dalyvė nepažeidė šių aprangos kodų“, – tvirtino protokolo žinovas.

Inauguraciniams renginiams, anot A.Lydekos, taikomas aprangos kodas – dalykinė-darbinė apranga. Iššifravus tai reiškia, kad moterys turi apsirengti kostiumėlį: sijoną su palaidine, kelnes su palaidine arba puošnesnį variantą – suknelę su švarku.

„Yra skiriamos trys protokolinės spalvos: juoda, raudona ir balta. Ypač svarbiais protokoliniais momentais bandoma priartėti prie šių spalvų. Šiuo atveju Ingos Valinskienės bandymas būti arčiau raudonos – puošnios, protokolinės moteriškos spalvos yra labiau pliusas, o ne minusas. Lygiai toks pats pliusas prezidentei, kuri norėjo būti arčiau protokolinės juodos spalvos, – gyrė moteris visų normų specialistas. – Jeigu moteris apsirengtų salotinės ar žydros spalvos kostiumėliu, sakytume, kad protokolinės normos nepažeidė, bet galėjo pasirinkti ir kitą spalvą, tačiau rožinė spalva yra greta raudonos – tai labai tinkamas pasirinkimas.“

A.Lydeka galiausiai prisipažino: „Nepykit, bet man visos moterys gražios, puošnios ir tinkamai apsirengusios.“

Panašiai ir dizaineriui Aleksandrui Pogrebnojui, per atostogas tik trumpam užmetusiam akį į inauguracijos ceremoniją, niekas per daug neužkliuvo – tik dėl kitos priežasties.

„Niekas per daug man nekrito į akis. Tiesą sakant, kaip rengiasi politikai, man nelabai įdomu. Svarbiau jų darbai, o ne drabužiai. Kartais jie patys tai per daug sureikšmina: juk politikai – ne kokios popžvaigždės!“ – drąsiai rėžė A.Pogrebnojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius