-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mados infekcijai“ – dar daugiau aplodismentų (nuotraukos)

Antrąją „Mados infekcijos“ dieną demostruotos dizainerių kolekcijos sulaukė daugiau publikos susižavėjimo ir aplodismentų. Žiūrovus pavergė ne tik unikalūs Lietuvos bei užsienio dizainerių darbai, bet ir originalūs kolekcijų pristatymo būdai.
dizainerė iš Vokietijos  – Annette Kölling
dizainerė iš Vokietijos – Annette Kölling / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštadienį vakare sostinės Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) demonstravimus pradėjo dizainerė iš Vokietijos – Annette Kölling – pristačiusi dvi kolekcijas: „Black Hag“ ir „Cut & Glue“. Pirmoji kolekcija griežtų formų, pasak pačios dizainerės, įkvėpta XVII a. vyriško kostiumo. Tuo metu antroji kolekcija visiškai priešinga pirmajai: lengvų audinių, šviesių spalvų, gėlėtų raštų.

Ypač ekstravagantiškais rūbais kolekcijoje „Ozonas“ publiką stebino dizainerė Laura Dailidėnienė. Jos sukurtoje kolekcijoje dominavo pilka spalva, stori audiniai. Beveik visi modeliai ant galvų dėvėjo gobtuvus.

„Injekcijos“ laimėtojai Dainius Bendikas ir Benas Staškauskas mados gerbėjams surengė tikrą šou. Modeliai ne tik demonstravo dizainerių rūbus, bet kiekvienas ant podiumo atliko savo vaidmenį, kurių visuma sudarė kolekciją „Infiltruoti“.
 
Dizainerių Gabrielės Januškevičiūtės, Ramunės Strazdaitės, Ievos Ševiakovaitės ir Jolantos Rimkutės bei Seržo Gandžumiano komada pristatė kolekciją „Swan Pharmaceutics“, kurioje modeliai ant podiumo demonstravo miestietiškus, ne ekstravagantiškus rūbus. Drabužių įvairovė šioje kolekcijoje buvo tokia pati gausi kaip ir ją kūrusių dizainerių.

Kita „Injekcijos“ nugalėtoja Jurga Sutkutė savo kolekcija „Kabura“ nustebino žiūrovus ne mažiau nei D.Bendikas ir B.Staškauskas. Pasipuošę vos medžiagos lakštais ir kitomis minimaliomis detalėmis modeliai žengė į podiumą visi iš karto, tad kolekcija pristatyta labai greitai.
 
Savo kolekciją „[Emanuelė, Blanša ir Rebeka]“ pristatė ir „Mados infekcijos“ idėjos autorė Sandra Straukaitė. Neįprastus, rytietiškų bruožų turinčius drabužius demonstravo modeliai, pasipuošę kepurėmis bei plaukų aksesuarais, segimais ant rankų ar kojų.

Vitalis Čepkauskas kolekcijoje „Arba“ siūlė vyrams pasidabinti paprastais, tačiau ypatingomis, netikėtomis detalėmis ir raštais puoštais drabužiais.

Devintąją mados infekciją užbaigė viešnios iš Prancūzijos – Sakina M'sa – kolekcija. Dizainerės idėjos, jos tamsūs, neiššaukiantys, tačiau labai subtilūs rūbai pavergė publiką savo elegancija, tad ši dėkojo aplodismentais, gėlėmis ir šūksniais.

Manekenėms pademonstravus visas kolekcijas ir užgesus podiumo lempoms, organizatoriai pakvietė „Mados infekcijos“ svečius į ten pat, Šiuolaikinio meno centre vykusį „Afterparty“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius