Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados konkurse „Injekcija“ varžysis ir Lietuvos scenos žvaigždžių dizaineris

Mados ir muzikos gerbėjai gruodžio 9 dieną galės ne tik gerai praleisti laiką, bet ir įvertinti 12-os jaunųjų dizainerių darbus jau penktą kartą rengiamame mados konkurse „Injekcija“. Šiais metais modeliai žiūrovams pasirodys neįprastoje erdvėje – Vilniaus aktyvaus laisvalaikio centre „Kablys“, kur turės vaikščioti ant riedlentėms skirtų rampų.
Jaunieji Lietuvos dizaineriai, atrinkti į mados konkurso „Injekcija“ finalą
Jaunieji Lietuvos dizaineriai, atrinkti į mados konkurso „Injekcija“ finalą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiemet renginiui pasirinkome ekstremalią vietą – apgriuvusius rūmus, kuriuos bandysime prikelti naujam gyvenimui. Dabartinis „Kablys“ skirtas jaunimui, užsiimančiam ekstremaliu sportu, o tapti dizaineriu – taip pat pakankamai ekstremalu“, – tikino festivalio „Mados infekcija“ organizatorė Sandra Straukaitė.

Pirmą kartą jaunimui skirtame renginyje kartu su mada siautės ir muzikos atlikėjai „Golden Parazyth“, „Keymono“ (buvę „Brassbastardz“), „Monday Jazz“, „Jama&W“ ir Zhill.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Mados konkurso Injekcija pristatymas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Mados konkurso „Injekcija“ pristatymas

„Šį kartą „Injekcija“ bus muzikinė. Tai bus geras laikas jaunai širdžiai. Norime, kad mada ir muzika kartu su jaunatviška energija užpildytų šią erdvę“, – lūkesčiais pasidalijo ilgametė mados renginių organizatorė Renata Mikailionytė.

Šiais metais į konkursą buvo atsiųsta per 40 paraiškų dalyvavimui – šiek tiek daugiau nei pusė norinčiųjų buvo iš užsienio šalių. Mados profesionalų komisija, kurią sudarė Agnė Kuzmickaitė, S.Straukaitė, Vitalis Čepkauskas, Egidijus Sidaras ir menotyrininkė Nijolė Adamonytė, atrinko  septynis Lietuvos, du Estijos, du Rusijos ir vieno Italijos kūrėjo darbus.

„Injekcija“ antrą kartą yra tarptautinis konkursas. Žavu, kad dalyvauti jame nori užsienio jaunieji kūrėjai, nors mes nežadame jokių prizų – tik teisę dalyvauti festivalyje „Mados infekcija“, – džiaugėsi R.Mikailionytė, pridūrusi, kad kol kas tikslaus būsimų laureatų skaičiaus nėra nustatyta. – Dar neaišku, kiek bus nugalėtojų – vertinsime jų kūrinių originalumą ir kokybę.“

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Renata Mikailionytė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Renata Mikailionytė

Tarp šių metų į „Infekcijos“ finalą atrinktų dalyvių yra ir įžymybių dizaineriu tituluojamas Robertas Kalinkinas, kuris aprengė ne vieną Lietuvos scenos žvaigždę (Ericą Jennings, Jurgį Didžiulį, Jazzu, Giedrę Kilčiauskienę ir kitas). Tiesa, pats menininkas savo žinomumą vertina atsargiai.

„Esu tiek žinomas, kiek prie to prisidėjo žiniasklaida. Drąsiai galiu pasakyti, kad esu nieko nebaigęs, tačiau tuo šis konkursas ir žavus – jis neturi rėmų, kurie tave kažkur įspraustų“, – sakė jaunasis menininkas, prisipažinęs, kad trejus metus vis pavėluodavo pateikti paraišką dalyvavimui ir tik šiemet per stebuklą prisiminė laiku – komisijai jo darbai pasirodė verti platesnės publikos dėmesio.

Be jo, konkurse savo kūriniais varžysis Ieva Daugirdaitė, Rūta Sakalauskaitė, Daiva Valickaitė, Vitalija Malyško, Reda Budvilaitienė, „Tribe“ (Marina Žuravliova ir Donata Maldonytė), Laivi Suurväli (Estija), Hans Hendrik Vallimäe (Estija), Siah Howard (Italija), Filateva Ekaterina Sergeevna (Rusija) ir Maria Fedorova (Rusija).

„Mums svarbu ne tik, kas vyksta dabar, o kas vyks ir po mūsų. Mums rūpi jauni žmonės, kurie kurs madą vėliau – mes nenorime sustingti toje pačioje pelkėje“, – konkurso idėją aiškino S.Straukaitė, pasidžiaugusi, kad pirmą kartą šiemet renginį parėmė Kultūros ministerija.

Mados konkurso „Injekcija“ finalas įvyks gruodžio 9 dieną, penktadienį. Bilietų kaina 25 litai, juos platina „Bilietų pasaulis“.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Sandra Straukaitė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Sandra Straukaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius