-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados metraščio pristatyme klausimo apie Statkevičių neišvengta (nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą Nacionalinėje dizaino ir mados galerijoje, prekybos centre „Gedimino 9“, rinkosi daugiau ar mažiau garsūs Lietuvos dizaineriai, norėdami pasveikinti mados gurmanams pristatytą knygą-albumą „Lietuvos mada. 22 dizaineriai“. Tiesa, pašnibždomis renginio svečiai vis dar svarstė, kodėl nei knygoje, nei knygos pristatyme nematyti vieno ryškiausio lietuviškos mados kūrėjo Juozo Statkevičiaus.
Sandra Straukaitė
Sandra Straukaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Mada

Vartydavome užsienio šalių tokio pobūdžio knygas ir vis galvodavome, kodėl dar nėra tokios lietuviškos knygos, – apie leidinio idėjos atsiradimą pasakojo jos autorė Gintarė Albrechtaitė-Lingienė. – Pradėti dirbti su tiek daug skirtingų asmenybių, turinčių savo kūrybos viziją, pristatančių asmenines kolekcijas, ir pakviesti juos kurti bendrą didelį projektą, kuris buvo tarsi viena lietuviškos mados kolekcija buvo nelengva. Sudėtinga buvo ir visus šiuos kūrėjus sudėti į vieną visumą. Tikimės, kad mums pavyko.“

Knygoje, kurioje pristatomi 22 Lietuvos mados pasaulyje šiandien ryškūs drabužių dizaineriai, koncentruotai pateikiama kiekvieno jų kūrybinė biografija, o vaizdinę medžiagą sudaro keli šimtai unikalių mados fotografijų.

Daugelis galbūt tikisi, kad čia yra 300 puslapių Lietuvos mados istorijos – noriu pabrėžti, kad tai yra knyga-albumas, mados metraštis, kuris pristato 22 šiandienos dizainerių kūrybą ir tai, kas vyksta lietuviškoje madoje šiandien“, – būsimiems knygos skaitytojams ir pirkėjams aiškino autorė.

Kad ir kaip būtų norėję knygos leidėjai ir kūrėjai, tačiau klausimo, kodėl į knygą nepateko Juozas Statkevičius, išvengti nepavyko.

Būtų smagu, kad šio klausimo šiandien neuždavinėtume. Kiekvienas dizaineris patvirtins, kad jie visi prisidėjo prie šios knygos kūrimo. Tačiau per dvejus knygos kūrimo metus su Juozu Statkevičiumi nepriėjome vieningos išvados, kaip turėtų atrodyti jo kūryba greta kitų dizainerių. Negalėjo juk būti knyga Juozas Statkevičius ir 22 Lietuvos dizaineriai“, – retoriškai klausė Gintarė Albrechtaitė-Lingienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius