Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Manekenų instaliacijoje“ – pavyzdžiai, kaip drabužiai iš parduotuvės gali būti dėvimi kitaip (nuotraukos)

Ketvirtadienį prekybos centre „Panorama“ festivalis „Mados infekcija“ pakvietė į projekto „Manekenų instaliacija“ renginį. Žinomi Lietuvos dizaineriai renginyje pristatė manekenus, aprengtus pagal festivaliui kuriamų kolekcijų stilių.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Renginio akimirka
K.Kruopienytė

Šio renginio tikslas – įrodyti, kad ir apsivilkus prekybos centre parduodamais drabužiais bei pasitelkus šiek tiek išmonės galima atrodyti lyg nužengus nuo mados festivalio podiumo.

Instaliaciją kūrė Jurga Januškevičiūtė – Žiugždienė, Agnė Kuzmickaitė, Laura Dailidėnienė, Kristina Kruopienytė, Agnė Biskytė, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė, Giedrius Šarkauskas ir užpraeitų metų konkurso „Mados injekcija“ nugalėtojas Dainius Bendikas.

Norėjau pasakyti, kad drabužiai gali būti paprasti ir iš įvairių parduotuvių, bet gali skirtis jų dėvėjimo būdas ir dėl to gatvėse visi atrodysime skirtingai.

„Šį mažą projektėlį pavadinau „Pasaka į gatvę“, kadangi ir ten ir čia (savo kolekcijoje – aut.past.) žmones įsivaizduoju kaip fantastinius veikėjus, pasakų herojus, todėl ir šie du herojai turi pavadinimus – Baubas ir Baubo draugė. Norėjau pasakyti, kad drabužiai gali būti paprasti ir iš įvairių parduotuvių, bet gali skirtis jų dėvėjimo būdas ir dėl to gatvėse visi atrodysime skirtingai“, – teigė K.Kruopienytė.

„Mano manekenų instaliacija vadinasi „Mados balansas“, ir čia kalbu apie vyriškumo ir moteriškumo harmoniją. Kaip matote, moteris susirinko viską iš vyro ir vyrui nieko nebeliko, tik glaudės“, – apie savąją instaliaciją kalbėjo A.Biskytė.

Dizaineriai prekybos centre pristatė 14 manekenų, kuriuos aprengė naudodami drabužius ir aksesuarus iš parduotuvėse esančių naujų šio pavasario kolekcijų. Buvo stengtasi, kad pristatomi modeliai derėtų su kolekcijomis, kurias dizaineriai pristatys kovo 24-26 dieną Vilniuje, Šiuolaikinio meno centre vyksiančioje „Mados infekcijoje“.

„Manekenų instaliacija“ prekybos centre „Panorama“ veikė ir pernai, tačiau šiemet
pirmą kartą vyko viešas šios ekspozicijos atidarymo renginys. Jį vedė festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius