-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Marija Palaikytė kviečia į Vyrų mados savaitę: rinks metų stilingiausią, savo kūrybą pristatys italai

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, vyrų stiliaus namuose „Trend Wave“, pristatyta naujiena – Vyrų mados savaitė. Pirmą kartą toks mados ir meno projektas sostinėje startuos vasario 12-ąją.
„Vyrų mados savaitės“ pristatymo akimirka
„Vyrų mados savaitės“ pristatymo akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Vyrų mados savaitės idėjos autoriai – vyrų stiliaus namai „Trend Wave“ su Marija Palaikyte ir Julija Valiuliene priešakyje. Idėją realizuoti padėjo agentūra „ReKūrai“. 

Projekto metu visą savaitę – vasario 12–20 dienomis – madai ir stiliui neabejingi vyrai bus kviečiami apsilankyti skirtinguose renginiuose, kuriuos vienys mados ir meno tema. Be abejonės, į Vyrų mados savaitės renginius užsukti kviečiamos ir moterys.

Daniele Cavalli ir Edoardo Cicconi pristatys instaliaciją 

Vyrų mados savaitė prasidės ypatingos meninės instaliacijos atidarymu. „Startuosime modernaus meno judėjimo „Duskmann“, kurį įkūrė dizainerio Roberto Cavalli sūnus Daniele Cavalli ir Edoardo Cicconi, instaliacijos „Prelude“ pristatymu. Į pristatymą atvyks ir patys judėjimo autoriai. Tai visiškai unikali instaliacija, kuri jau pristatyta Veronoje ir Romoje, – ten sulaukė didžiulio pripažinimo ir įvertinimo“, – Žmonės.lt pasakojo projekto rengėja M.Palaikytė. 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Marija Palikytė ir Julija Valiulienė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Marija Palikytė ir Julija Valiulienė

Ji glaustai nupasakoja, kaip šioji instaliacija atrodys: „Instaliacijos centre – beveik toną sveriantis natūralus, žmogaus rankomis neapdorotas raudonas akmuo jaspis. Jis priskiriamas prie brangiųjų akmenų. Instaliacijoje jis simbolizuoja gamtos jėgą, o daugelyje kultūrų šie akmenys traktuojami kaip turintys ypatingą energetinę jėgą. Šį akmenį sups fotografijos meno objektai, kurie įprasmins akmens dvasią moderniojoje perspektyvoje. Tai išskirtiniai matematiniai, geometriniai sprendimai.“

Pamatyti instaliaciją savo akimis visi norintys galės iki pat vasario mėnesio galo, ji bus eksponuojama naujai atidarytame verslo centre „k29“. 

„Erdvė taip pat parinkta neatsitiktinai, ją pasirinko patys instaliacijos kūrėjai. Jiems paliko įspūdį architektūrinis pastato sprendimas, tai, kad tai naujausias pastatas sostinėje, o taip pat – eko pastatas“, – paaiškino M.Palaikytė. 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Vyrų mados savaitės“ pristatymo akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Vyrų mados savaitės“ pristatymo akimirka

Programoje – filmai ir konferencijos

Prie Vyrų mados savaitės noriai prisijungė ir kino teatras „Pasaka“: ištisą savaitę kvies į skirtingų filmų, kuriuos vienys mados tema, peržiūras. 

Be to, projekto metu visi norintys bus kviečiami dalyvauti ir skirtingose konferencijose. Vilniuje 

„Konferencijų dienoje dalyvaus išskirtiniai svečiai iš Florencijos, taip pat lietuvių specialistai. Atvyks dizaineris Massimiliano Donnarumma – klasikinės itališkos mados kūrėjas. Jis pristatys savo kurtą vyrišką mados kolekciją, taip pat skaitys pranešimą. Pranešimus skaitys ir Edoardo Cicconi, Aistis Mickevičius, taip pat ir aš“, – pasakoja M.Palaikytė. 

Vyrų mados savaitės uždarymo metu svečių lauks Massimiliano Donnarumma kurtos kolekcijos pristatymas, taip pat stilingiausio Lietuvos vyro apdovanojimų ceremonija.

Kandidatų – daugiau nei dvidešimt 

Stilingiausio Lietuvos vyro rinkimai vyks visą Vyrų mados savaitę. Į stilingiausiojo titulą pretenduoja daugiau nei 20 garsių Lietuvoje vyrų, tarp jų – dizaineris Juozas Statkevičius, kulinaras Alfas Ivanauskas, renginių organizatorius Jogaila Morkūnas, floristas Mantas Petruškevičius, dainininkai Justinas Jarutis, Algirdas Kaušpėdas ir kiti. 

Kuris iš nominantų – pats stilingiausias, nuspręs visi, kurie panorės balsuoti. 

„Taip pat bus apdovanoti ir tie vyrai, kurie laimės skirtingose nominacijose“, – priduria M.Palaikytė. 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Juozas Statkevičius
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Juozas Statkevičius

Įkvėpė „Pitti Uomo“

Vyrų mados savaitės idėja „Trend Wave“ kilo iš M.Palaikytės Italijoje sukauptos patirties.

„Labiausiai mane įkvėpė Florencijoje vykstanti „Pitti Uomo“ mados savaitė. Ketverius metus iš eilės, dukart per metus pati joje dalyvauju. Manau, kad Lietuvoje labai trūksta dėmesio vyrų madai... Tuo tikslu ir buvo įkurti vyrų stiliaus namai „Trend Wave“. Tokiu būdu mes plečiame savo veiklą, įprasminame savo idėjas apjungti madą ir meną“, – sako ji. 

M.Palaikytė norėtų, kad Vyrų mados savaitė taptų kasmetiniu renginiu: „Mūsų tikslas – kad šis renginys nebūtų vienkartinis, o taptų pasikartojančiu, kasmetiniu, tradiciniu. Be abejo, viskas paremta edukacine veikla, be to, labai norime pagaliau į Lietuvą atvežti tarptautinio rango mados industrijos specialistus. Tai Lietuvoje precedento neturintis renginys, nes vyrų mados industrijoje kol kas nieko panašaus nebuvo.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius