Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė garsus prancūzų siuvinėjimo meistras Francois Lesage'as

Mirė garsus siuvinėjimo meistras Francois Lesage'as, kurio išskirtiniai darbai puošė tokių mados namų kaip „Chanel“ ar „Yves Saint Laurent“ aukštosios mados kolekcijas, pranešė jo dirbtuvės.
Francois Lesage'as
Francois Lesage'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūziško siuvinėjimo meistras, kuris užėmė reikšmingą vietą aukštosios mados pasaulyje, mirė po „ilgos ligos“ trečiadienio naktį ligoninėje netoli savo namų už Paryžiaus esančiame Versalyje, informavo 82-jų metų sulaukusio F.Lesage'o dirbtuvės.

Sulaukęs vos 20-ies F.Lesage'as perėmė savo tėvo firmą. Praėjusiais metais interviu naujienų agentūrai AFP jis pasakojo, kaip susitiko su Yves’u Saint Laurent’u, Karlu Lagerfeldu, Jeanu-Pauliu Gaultier ir Christianu Lacroix, kai „jie buvo dar tik pradedantys“ dizaineriai.

Prancūzijos kultūros ministerija praėjusią savaitę suteikė O.Lesage'ui „meno meistro“ titulą ir kartu galimybę „pasakyti sudie“, kalbėjo nuo 2002 metų „Chanel“ mados namams priklausančių dirbtuvių atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius