-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naktis muziejuje arba Juozo Statkevičiaus kolekcija su dinozaurais ir blyksinčiomis žvaigždėmis (nuotraukos)

Spūstys gatvėse ir pačioje Vilniaus Pramogų arenoje ketvirtadienio vakarą liudijo, kad čia vyksta neeilinis metų renginys – dizaineris Juozas Statkevičius savo kūrybos gerbėjams pristatė 2011-ųjų pavasario ir vasaros kolekciją. Kaip visada originalumu bandantis nustebinti kūrėjas šįkart pademonstravo ne tik moterų, bet ir vyrų mados tendencijas.
Juozo Statkevičiaus 2011 m. šiltojo sezono kolekcija
Juozo Statkevičiaus 2011 m. šiltojo sezono kolekcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Naktis Muziejus

Pirmą kartą į J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymą buvo galima patekti paprastiems mirtingiesiems, tiesiog nusipirkusiems bilietus, todėl 20 val., kai renginys turėjo prasidėti, Pramogų arenos koridoriuje buvo sausakimša. O dar vėluojantys turėjo nemažai laiko praleisti automobilių spūstyse netoli arenos. Tačiau skubėti nebuvo kur – kolekcijos pristatymas vėlavo pusantros valandos.

Ir tai nebūtų sukėlę žiūrovams neigiamų emocijų, nes tokio pobūdžio renginiams vėlavimas yra įprastas reiškinys, jei... visiems susirinkusiems nebūtų reikėję stovėti grūstyje ir laukti, kol bus atidarytos durys į salę. Net ir ištikimos dizainerio gerbėjos neslėpė nusivylimo ar net pasipiktinimo dėl tokio nepatogumo.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Juozo Statkevičiaus 2011 m. šiltojo sezono kolekcija
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Juozo Statkevičiaus 2011 m. šiltojo sezono kolekcija

Tačiau apie 21 val. durys pagaliau atsivėrė ir įkaitusi atmosfera atslūgo. Stilizuotas podiumas buvo ištiestas baltu audiniu, o jo centre slėpėsi uždengtos audeklu gigantiškos skulptūros – laukė paslaptis ir intriga. Daugybė žinomų Lietuvos (ir ne tik) žmonių, tarp kurių buvo ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė, susėdo pirmose eilėse ant tokiu pat baltu audiniu uždengtų suolų ir klausėsi vis intensyvėjančios ir renginio pradžią artinančios muzikos.

Galiausiai šviesos pritemo ir šou prasidėjo. Nukritusios uždangos atskleidė, kad podiumą puošė baltos beždžionės, dinozauro griaučių ir kitų gyvių skulptūros. O aplink jas, pasirodydami visose pusėse sėdintiems žiūrovams, vaikščiojo kolekciją pristatantys modeliai.

Nuo praėjusių laikų ponių pūstais sijonais ir vėduoklėmis kolekcija netikėtai atkeliavo į ateitį – kitam šiltajam sezonui J.Statkevičius pasiūlė švelnios smėlio spalvos drabužių: moterims – rauktų švarkelių, marškinių, sijonų, vyrams – patrumpintų kelnių, derinamų su dizainerio kurtomis didelėmis rankinėmis ir tos pačios arba kontrastingos spalvos batais bei apyrankėmis.

Paprasta elegancija dvelkiančius kasdienius drabužius netrukus papildė atsargi prabanga: šilkinės suknelės, nėriniai, apnuogintas nugaras puošiantys ir angelo sparnus primenantys raukiniai, trapumo įspūdį sukuriantys sijonai, netikėtai blizgantys suknelės ar kostiumėlio kontūrai, o kur dar įmantrios dviejų ar net trijų aukštų skrybėlės!

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Juozo Statkevičiaus 2011 m. šiltojo sezono kolekcija
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Juozo Statkevičiaus 2011 m. šiltojo sezono kolekcija

Netikėta J.Statkevičiaus siūloma mada – melsva spalva blyksintys papuošalai. Juos kostiumų kūrėjas įsegė modeliams ne tik į ausis ar vietoj sagės, bet ir įdomiai sukūrė intrigą, paslėpdamas mažą blyksiuką ant kaklo nugaros pusėje, vilkint elegantišką suknelę.

Ploti ar bent jau nuoširdžiai gėrėtis vaizdais žiūrovus įkvėpė ne tik originalūs ir akims patrauklūs drabužiai, bet ir juos demonstruojančios žvaigždės. Kaip tikrų tikriausias modelis su elegantišku kostiumu podiumu vaikščiojo garsiausias Rusijos baleto artistas Nikolajus Ciskaridzė, iš motinystės atostogų trumpam ant podiumo iš Niujorko atvyko Svetlana Griaznova, žiūrovų plojimus sužadino teatrališkai skulptūras ir susirinkusiuosius apžiūrinėjęs Dexteris Flecheris bei puošnus ir oro bučinius žiūrovams siunčiantis Edgaras Montvidas.

Vakaro kulminacija tradiciškai tapo pūsta karališka vestuvinė suknelė, kurią svečiams pristatė J.Statkevičiaus mylima manekenė Ditė Antanaitytė. O pačiu paskutiniu modeliu tapo... pats J.Statkevičius, kuris po gigantiško kūrybinio darbo nusilenkė visiems kantriems jo kūrybos gerbėjams ir kritikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius